Відбулася 40-ва сесія  Лубенської міської ради

18 квітня   під головуванням Олександра Грицаєнка відбулася  чергова сорокова сесія міської ради восьмого скликання. У її  роботі взяли участь 27 депутатів. На початку зібрання присутні вшанували хвилиною  мовчання пам’ять   усіх, хто загинув  за територіальну цілісність та незалежність України.

Від імені  Полтавської обласної рад та  присутніх   депутатів  Олександр Грицаєнко  привітав депутата Лубенської міської ради Юрія Чеверду з ювілейним днем народження, вручив йому грамоту обласної ради та подякував за плідну працю  на благо територіальної громади.

Перейшовши до порядку денного,  депутати  розглянули понад 60 питань. Попередньо вони були опрацьовані  на засіданнях  постійних комісій.

Заслухали депутатський запит Катерини Скуратовської, Артема Розсохи,  Івана  Карпця щодо  встановлення щита з переліком заборонних дій та заходів на території археологічного комплексу «Лиса Гора», з метою збереження пам’ятки. Запит для розгляду буде направлено до  Управління житлово-комунального господарства, Управління культури та мистецтв громади.

Присутні  ознайомилися зі  звітом першого заступника  Лубенського міського голови  з питань  діяльності виконавчих органів ради Олега Соболєва. Після  обговорення, запитань депутатів  звіт  схвалено. 

На засіданні було затверджено ряд програм: Програму  забезпечення житлом  внутрішньо переміщених осіб  у Лубенській територіальній громаді на 2024-2027 роки, Програму  фінансової підтримки  комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного  лікування» на 2022-2024 роки у новій редакції, Програму  «Підвищення  рівня  надання  медичної  допомоги, збереження  здоров’я населення, розвитку та підтримки  комунального  некомерційного  підприємства» Центр первинної медико-санітарної допомоги»  на 2022-2024 роки у новій редакції,  програму «Надання  додаткових  медичних послуг  населенню   Лубенської територіальної громади  на 2022-2024 роки» у новій редакції.

 Крім того, заслухано  виконання Комлексної програми розвитку  соціального захисту населення  на 2022-2024 роки, затверджено  структуру  Лубенського  міського центру  соціальних служб.

 Внесено  зміни до структури  Управління  житлово- комунального господарства виконавчого комітету Лубенської міської ради, зміни до  Програми з утримання  та поточного ремонту кладовищ, пам’ятників меморіальних дощок   та місць захоронення видатних діячів Лубенської територіальної громади, а також ряд інших   комунальних питань.

Депутати розглянули  блок питань галузі культури, медицини, земельних ресурсів, бюджету. Не всі земельні питання були схвалені.

 З  рішеннями сесії, відеозаписом  засідання  можна буде ознайомитися у відповідних розділах офіційного сайту.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови