Освітні документи вже в Дії

Освітні документи вже в Дії

Відтепер вступати до закладів вищої освіти чи влаштовуватися на роботу можна без купи ксерокопій — достатньо поширити електронний освітній документ.

Міністерство цифрової трансформації України (далі - Мінцифри) постійно працює над впровадженням електронних документів на порталі і в мобільному застосунку «Дія».

Наразі Мінцифри реалізовано можливість електронного відображення документів користувачів та їх інформації у Дія. Так, користувачі Дія можуть отримати доступ, зокрема, до таких освітніх документів як свідоцтво про базову середню освіту, атестат/свідоцтво про повну загальну середню освіту, свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, диплом кваліфікованого робітника, диплом фахового молодшого бакалавра, диплом молодшого спеціаліста, диплом молодшого бакалавра, диплом бакалавра, диплом спеціаліста, диплом магістра, диплом доктора філософії та диплом доктора мистецтва.

Відповідно до пунктів 6,7 Порядку реалізації експериментального проекту щодо формування та застосування єДокумента про освіту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.2022 № 1242, єДокумент про освіту може застосовуватися протягом дії експериментального проекту щодо формування та застосування єДокумента про освіту і в тих випадках, коли законодавством передбачено застосування документа про освіту та використовується замість і без додаткового пред’явлення:

  • документа про базову середню освіту;
  • документа про повну загальну середню освіту;
  • документа про професійну (професійно-технічну) освіту;
  • документа про фахову передвищу освіту;
  • документа про вищу освіту (науковий ступінь).

Електронні копії, окрема інформація (відомості, дані), що містяться в єДокументі про освіту, можуть подаватися особою засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), за умови проведення перевірки таких даних засобами Порталу Дія.

Такі електронні копії передаються особою з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) до визначених нею органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб - підприємців, інформаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

Додатково інформуємо, що Мінцифри розроблено сценарії інтеграції Дія, що можуть додаватися в інформаційно-комунікаційні системи підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування де є необхідність перевірки дійсності документів, отримання копій документів, які посвідчують особу, здійснення авторизації або підписання документів.

Для уточнення деталей пропонуємо звертатися до Мінцифри за цими контактами: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або в телеграм команди впровадження @DiiaStart.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови