Від 20 000 до 30 000 дол сша в рамках конкурсу «Надання комплексної підтримки населенню, постраждалому від війни, з особливою увагою до осіб з інвалідністю»

В межах Проєкту ПРООН «Сприяння реабілітації осіб з інвалідністю, що спричинена війною» передбачено надання грантів за п’ятьма пріоритетними напрямами:

1.    Реабілітаційні послуги та реабілітаційні/адаптаційні тренінги для осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною.

2.    Підтримка мультидисциплінарних реабілітаційних команд.  

3.    Зміцнення потенціалу реабілітаційних установ.

4.    Підвищення кваліфікації фахівців у сфері реабілітації.

5.    Сприяння зайнятості осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною.

Загальною метою проєкту ПРООН є підвищення стійкості та зміцнення фізичного та психічного благополуччя осіб з інвалідністю в Україні, які зазнали поранень внаслідок війни шляхом посилення реабілітаційних послуг, розширення інклюзивних програм залучення осіб з інвалідністю та вдосконалення соціально-економічної інтеграції людей з інвалідністю.

За допомогою цього «Запрошення до участі» ПРООН має на меті залучити організації громадянського суспільства до забезпечення потреб у реабілітації жінок і чоловіків з інвалідністю, які отримали травми внаслідок війни.

Для кого

Учасники конкурсу повинні мати статус неурядової громадської чи благодійної організації, громадської спілки чи об’єднання ОГС, бути офіційно зареєстрованими в Україні не менше року, та/або мати підтверджений досвід реалізації подібних проєктів за підтримки міжнародних донорів чи проєктів технічної допомоги.

Конкурс не передбачає надання грантів комерційним організаціям, політичним партіям, органам державної влади, органам місцевого самоврядування, релігійним громадам, фізичним особам і підприємцям.

Сума

Передбачуваний бюджет проєктної пропозиції повинен знаходитися у межах від 20000 до 30000 доларів США.

Бюджет проєктної пропозиції за ЛОТом 1 не повинен перевищувати 30 000 доларів США. Пропозиції, що містять переконливе обґрунтування необхідності закупівель реабілітаційного обладнання, будуть розглядатися Комітетом з відбору грантів додатково.

Бюджет проєктної пропозиції за ЛОТом 2 не повинен перевищувати 30 000 доларів США.

Бюджет проєктної пропозиції за ЛОТом 3 не повинен перевищувати 20 000 доларів США.

У виняткових випадках і за умови ухвалення Комітетом з відбору грантів бюджет підтриманого проєкту може досягати 150 000 доларів США.

Наявність власного внеску від організації-виконавця або з інших джерел буде врахована та стане перевагою для заявника. Цей внесок може бути зроблений як у фінансовій, так і в нефінансовій формі (наприклад, оплата праці персоналу організації, надання свого офісу чи обладнання для виконання завдань проєкту тощо).

Терміни

Грантовий конкурс проводитиметься на постійній основі.

Всі концепції, подані після початкового кінцевого терміну, розглядатимуться щомісяця. 

Кінцевий термін подання концепцій проєктних пропозицій не встановлюється, заявки прийматимуться постійно та розглядатимуться раз на місяць.

Максимальний термін реалізації проєкту – 9 місяців.

Умови

ЦІЛІ КОНКУРСУ:

Лот 1

Розвиток потенціалу реабілітаційних закладів, мультидисциплінарних реабілітаційних команд та спеціалістів у сфері реабілітації.

Орієнтовний, але не вичерпний перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані в межах цього лоту:

  • дослідження потреб та проблем в сфері реабілітації;
  • підтримка реабілітаційних закладів (центрів комплексної реабілітації, центрів соціальної та соціально-психологічної, фізичної реабілітації і медичних закладів) шляхом оцінки потреб у реабілітаційному обладнанні, його придбанні та встановленні, а також навчання персоналу щодо його використання та з інших питань реабілітації;
  • створення центрів/кабінетів допоміжних засобів реабілітації/асистивних технологій на місцевому рівні;
  • підтримка протезних підприємств шляхом їх оснащення та навчання персоналу;
  • розробка  та апробація моделі реабілітації на рівні громади, діяльності мультидисциплінарних реабілітаційних команд;
  • підтримка розробки та апробації моделі реабілітації та адаптації осіб із порушенням/втратою зору;
  • розроблення та впровадження навчальних програм/тренінгів для реабілітологів застосуванню різних способів комунікації: шрифту Брайля, жестової мови, використанню допоміжних пристроїв та технологій, наприклад, перетворення мови в текст/текст у мовлення, look-to-speak, програм зчитування з екрану тощо;
  • розробка «Дорожньої карти» та проведення тренінгів для працівників центрів комплексної соціальної, соціально-психологічної, медичної, фізичної реабілітації;
  • розроблення та впровадження навчальних програм/тренінгів  з питань просторового орієнтування, мобільності, ерготерапії.

Лот 2

Реабілітаційні послуги та реабілітаційні/адаптаційні тренінги для осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною.

Очікується, що проєктні пропозиції, які будуть подані в рамках цього Лоту, мають бути спрямовані на підтримку реабілітації осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною, шляхом надання дотичних послуг і навчання.

Орієнтовний, але не вичерпний перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані в межах цього лоту:

  • надання послуг, що сприяють реабілітації або адаптації  таких як ерготерапія, фізична, соціальна реабілітація, соціально-психологічна  підтримка та реабілітація  тощо;
  • розроблення навчальних програм та проведення навчання осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною з просторового орієнтування, мобільності, розвитку навичок комунікації, а також виконання повсякденної діяльності після травмування;
  • кейс-менеджмент у громаді осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною;
  • кейс-менеджмент та соціальна робота у закладах охорони здоров’я/реабілітації;
  • соціальні послуги для осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною.

Лот 3

Створення умов для соціально-економічної інтеграції осіб з інвалідністю.

Проєкти, що будуть подані в рамках цього Лоту, повинні бути спрямовані на підвищення можливостей зайнятості осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною, шляхом навчання на робочому місці, стажування, супроводу в процесі працевлаштування та адаптації на робочому місці, створення інклюзивного робочого середовища тощо.

Орієнтовний, але не вичерпний перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані в межах цього лоту:

  • забезпечення інклюзивності навчального процесу професійної освіти задля забезпечення професійного навчання та перенавчання осіб  з інвалідністю;
  • підтримка ініціатив державно-приватного партнерства, спрямованих на підтримку осіб з інвалідністю в процесі працевлаштування та адаптації на робочому місці, стажування, навчання на робочому місці, створення інклюзивного робочого середовища;
  • навчання підприємництву осіб з інвалідністю, що спричинена війною, з подальшим наданням пакетів мікрофінансової допомоги та наставництвом/менторським супроводом;
  • надання соціальної послуги соціального супроводу осіб з інвалідністю під час працевлаштування та адаптації на робочому місці.

ЕТАПИ КОНКУРСУ

Етап I – Подання концепцій проєктних пропозицій за такою структурою:

  • назва організації-заявниці та запропонована назва проєкту;
  • контактні дані, включно з електронною адресою та номером телефону координатора проєкту;
  • мета, основні цілі та завдання;
  • попередній перелік заходів, спрямованих на досягнення цілей;
  • кількісні (включаючи кількість бенефіціарів) та якісні очікувані результати;
  • партнери;
  • терміни реалізації;
  • бюджет без деталізації.

Концепції проєктів подаються в довільній формі, загальним обсягом не більше 2 сторінок формату А4.

II етап – Подання проєктних пропозицій.

За результатами розгляду та попередньої оцінки концепцій відібрані організації будуть запрошені до подання остаточних проєктних пропозицій. Для подання остаточно підготовлених проєктних пропозицій організаціям-заявницям буде надано час тривалістю до одного тижня.

На основі результатів оцінки проєктних пропозицій Комітет з відбору грантів обере переможців конкурсу. З фіналістами, які будуть рекомендовані для фінансування, ПРООН укладе грантові угоди.

ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ КОНЦЕПЦІЙ

Заявки (проєктні пропозиції) мають бути підготовлені українською мовою відповідно до шаблонів, які входитимуть до Запрошення до подання заявок.

До пакету заявки входять:

  • заповнена концепція проєкту (підготовлена на комп’ютері у форматі Microsoft Word);
  • копія Статуту організації-заявниці (у форматі PDF);
  • копія Свідоцтва про державну реєстрацію (у форматі PDF);
  • банківські реквізити (у форматі PDF);
  • резюме спеціалістів, які будуть залучені до реалізації проєкту (у форматі Microsoft Word або PDF);
  • інша відповідна супровідна документація, зокрема, рекомендаційні листи, зразки звітів тощо (у форматі Microsoft Word або PDF).

Пакет документів подається заархівованим файлом *.zip або *.rar, який не повинен бути захищеним паролем. Загальний обсяг не повинен перевищувати 35 Мб. Пакет потрібно надсилати на вказану електронну адресу, із зазначенням назви конкурсу в заголовку повідомлення, відповідно до вказаного у «Запрошення до подання заявок». Заявки, надіслані іншими засобами, окрім названих вище, розглядатися не будуть.

Концепції проєктних пропозицій подаються українською мовою та надсилаються електронною поштою на адреси: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., із зазначенням у темі листа назви конкурсу «Надання комплексної підтримки населенню, постраждалому від війни, з особливою увагою до осіб з інвалідністю». Також просимо заповнити форму google form, обов’язкову для подачі.

Контактні особи:

  • Олена Іванова, Керівниця проєкту ПРООН: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Іван Горох, спеціаліст з управління проєкту «Охорона здоров’я»: ivanЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

МОНІТОРИНГ І ОЦІНКА, СТРУКТУРА РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ

Грантоотримувач несе відповідальність за моніторинг виконання проєкту та оцінку його результатів. ПРООН здійснюватиме моніторинг проєкту за допомогою звітів Грантоотримувачів, онлайн-консультацій, візитів на місця, зустрічей зі співробітниками проєкту та зацікавленими сторонами, а також участі в заходах проєкту.

ЗВІТУВАННЯ

Грантоотримувач подає такі звіти у форматі, обумовленому ПРООН:

  • проміжні звіти,зокрема, опис діяльності, результати та погоджені показники моніторингу, а також фінансові звіти – залежно від тривалості запропонованого проєкту (вказується у відповідній угоді);
  • короткізвіти на вимогу, надання яких може періодично потребувати відділ ПЛЗІ ПРООН у випадках, коли в період між звітними періодами стає потрібною інформація про виконання Програми;
  • звіт про завершення,до якого входить стислий виклад діяльності та результатів, а також фінансовий звіт за весь час дії угоди.

Можливості

Грант ПРООН може бути використаний лише на покриття таких витрат:

  • заробітна плата співробітників і винагорода експертів;
  • інформаційні та комунікаційні послуги;
  • придбання консультаційних послуг і укладання контрактів за умови, що вони мають істотне значення для досягнення цілей і виконання завдань проєкту;
  • придбання засобів реабілітації;
  • придбання обладнання/засобів, які будуть використовуватися для цілей реабілітації;
  • придбання допоміжних засобів реабілітації і протезних виробів;
  • оренда, кейтеринг та інші послуги, передбачені проєктною діяльністю;
  • друк і копіювання;
  • комунальні послуги;
  • витратні та офісні матеріали;
  • витрати на відрядження (за умови, що відрядження відповідають внутрішнім правилам ПРООН).

Неприйнятними є наступні витрати:

  • витрати на підготовку проєктної пропозиції;
  • наукові дослідження;
  • сплата заборгованості;
  • збитки, пов’язані з валютообмінними операціями.

Детальніше ТУТ

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови