Вакцинація: питання і відповіді

Вакцинація проти COVID-19 осіб з онкологією

Особи  з онкологічними хворобами важко переносять COVID-19, тому їм рекомендується в першу чергу  зробити щеплення проти коронавірусної інфекції.

Національна група експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) дійшла висновку, що для  щеплення онкохворих можна використати будь-яку з наявних в Україні вакцин проти COVID-19. 

За бажанням, та з метою уникнення ризиків зараження, разом з онкохворими можуть вакцинуватися і їхні рідні та люди, які проживають з ними або доглядають за ними.

Терапія, яку проходять онкохворі, може вплинути на ефективність вакцинації, тому НТГЕІ розробив такі рекомендації, які набудуть чинності після внесення відповідних змін до наказу МОЗ України:

Що робити, якщо інформації про вакцинацію людини від COVID-19 немає в електронній системі охорони здоров’я?

Записи про щеплення проти COVID-19 зберігаються на рівні центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я та з дозволу пацієнта доступні відповідним медичним працівникам.

Тому, якщо є запис про перше щеплення, вас мають записати на друге через відповідний проміжок часу.

Що робити, якщо інформації про отримання вами першої  дози вакцини проти COVID-19 немає в електронній системі охорони здоров’я? Дивіться в інфографіці.

Що робити, якщо Вас не записали на отримання другої дози вакцини або не запрошують телефонним дзвінком?

Держава гарантує, що всі, хто отримав першу дозу вакцини проти COVID-19, отримають другу.

Як це зробити та як діяти, якщо виникли проблеми (вас не записали або не телефонують), – дивіться в інфографіці.

Як отримати другу дозу вакцини у випадку зміни місця роботи?

Як вакцинуватись другою дозою людині, яка першу отримала разом з організованим колективом, а потім змінила роботу, дивіться в інфографіці.

Такий же алгоритм дій людей, які пропустили отримання другої дози вакцини разом зі своїм колективом, а в колективі не набирається достатньо людей для другого приїзду мобільної бригади.

Якщо в області змінився регіональний координатор, а роботодавець не має його контакту, йому потрібно звернутись до департаменту охорони здоров’я обласної чи Київської міської держадміністрацій.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови