500 ДОЛ США НА НАВЧАННЯ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ ТА ЧЛЕНІВ ЇХ СІМЕЙ

500dolКОЛИ: до 23 жовтня 2022 року включно

ДЕ: вся Україна

ГАЛУЗІ: стипендії на короткотермінове навчання

Програма реінтеграції ветеранів застосовує досвід роботи в Україні, який включає безпосередню роботу з ветеранами, представниками міністерств та місцевих громад, для підтримки ветеранів та ветеранок, чисельність яких стрімко зросла внаслідок збройного конфлікту на сході України у 2014 році та повномасштабної агресії Російської Федерації проти України після 24 лютого 2022 року. Одним із основних напрямків програми для підтримки наших захисників/ць є саме освітній, в межах якого реалізується конкурс стипендій. Черговий етап заповнення аплікаційних форм триватиме до 23 жовтня включно. Ми переконалися, що освіта важлива завжди, навіть під час війни. Учасники/ці попередніх раундів успішно проходять навчання та отримують необхідні для професійного розвитку знання. Обраний формат короткострокових курсів, дозволяє ветеранам/нкам спланувати свій навчальний процес без відриву від роботи, процесу реабілітації чи іншої діяльності.

Для кого

Конкурс передбачає подання заявок на отримання стипендій ветеранами російсько-української війни та членами родин ветеранів та ветеранок (дружини ветеранів, чоловіки ветеранок, діти ветеранів/нок, рідні брати або сестри ветеранів/нок), але пріоритет надання стипендій буде надано саме ветеранам.

Сума

Кожен переможець/переможниця конкурсу отримають покриття вартості своєї навчальної програми, не більше ніж 500 USD.

Терміни

Строки подання заявок: до 22 жовтня 2022 р.

Зважаючи на самостійний вибір учасниками навчальних програм та їх різний термін тривалості орієнтовний початок навчання можливий з початку грудня 2022 року. Очікуваний термін підтримки з боку IREX – не більше 5 місяців тривалість навчальної програми. Навчальна програма стипендіата/тки не може тривати довше ніж квітень     2023 року.

Умови 

Кожен переможець/переможниця конкурсу отримають покриття вартості своєї навчальної програми, не більше ніж 500 USD. Конкурс передбачає можливість спільного з ветераном/ветеранкою фінансування навчання за обраними курсами, якщо їхня вартість перевищує 500 USD. В такому разі заявник/ця повинні вказати в аплікаційній формі свою готовність до співфінансування. Однак, конкурс не передбачає співфінансування з іншими донорськими організаціями. Стипендія покриває лише вартість навчання за обраними курсами та виплачується безпосередньо навчальному закладу, який проводить обрані курси. Для цього IREX укладає договір з навчальним закладом або фізичною особою підприємцем, які будуть надавати освітні послуги для кожного ветерана/ветеранки.

Після оголошення фінальних результатів конкурсу переможці/ниці конкурсу повинні надати інформацію про навчальний заклад (документи, які необхідні для укладення договору) та детальну інформацію про обрані курси (дата початку та завершення курсів, графік проведення занять, опис навчального курсу, програму курсу, ціну тощо). Організація IREX буде суттєво залучена у кожен етап реалізації стипендії та проситиме стипендіатів заповнювати щомісячну коротку форму-відгук про навчання та по завершенню програми надати копію отриманого сертифікату.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРИЙНЯТІСТЬ ТА ВИМОГИ

1. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

Заявник/ця повинні відповідати наступним кваліфікаційним вимогам:

✓ Мати статус учасника бойових дій та підтвердити його. Для членів родини ветерана/ветеранки потрібно також надати документ, що підтверджує родинні зв’язки з ветераном/ветеранкою;

✓ Мати завершену середню освіту та підтвердити її відповідним документом;

✓ Обрати навчальну можливість, яка надається українським навчальним

закладом/організацією;

✓ Продемонструвати мотивацію до навчання на обраному навчальному курсі;

✓ Зобов’язатися успішно пройти обраний навчальний курс протягом 5 місяців з моменту повідомлення про результати конкурсу та надати представнику IREX копію отриманого сертифікату про проходження курсу.

2. КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ

Загальні, максимум 10 балів:

✓ Якісно заповнена реєстраційна форма, надані відповіді на усі запитання (від 1 до 5 балів).

✓ Надана повна інформація щодо обраного навчального курсу (від 1 до 5 балів).

Мотиваційна частина максимум 30 балів:

✓ Поточна робота чи зайнятість, можливості зростання та прагнення у працевлаштуванні описані заявником/заявницею змістовно та чітко (від 1 до 5 балів).

✓ Заявник/заявниця раціонально обґрунтував/-ла вибір конкретної освітньої можливості, описав/-ла чіткі шляхи застосування отриманих знань для поліпшення працевлаштування та перелічив/-ла ключові навички, які вдасться здобути. Заявник/заявниця знає про переваги закладу/організації, яка проводить обраний навчальний курс. Логічно та раціонально обґрунтовує вплив обраної навчальної можливості на працевлаштування/кар’єрний розвиток у найближчому майбутньому (від 1 до 10 балів).

✓ Заявник/заявниця проявляв/проявляла у минулому відповідальність щодо навчання. Наприклад, успішно завершував/-ла курси, отримав/-ла відзнаки за навчання, проявляв/-ла лідерство у навчальній групі, одержав/-ла дипломи з відзнакою. Надані конкретні приклади відповідальності з зазначенням навчальних закладів (від 1 до 10 балів).

✓ Надана заявником/заявницею додаткова інформація свідчить на користь свідомого вибору освітньої можливості, яка позитивно вплине на працевлаштування, а також спроможності заявника/заявниці успішно пройти та отримати навчання (від 1 до 5 балів).

Додаткові:

✓ Навчання включає в себе стажування на потенційному місці роботи (під час або після) (0 або 5 балів).

✓ При рівній кількості набраних балів, перевага надаватиметься ветеранам внутрішньо переміщеним особам, жінкам-ветеранкам, людям з інвалідністю та тим, хто проживає у сільській місцевості.

Можливості

Програма реінтеграції ветеранів не встановлює жодних обмежень для учасників/ць конкурсу щодо навчальних курсів та програм. Ви їх обираєте самостійно! Єдиною вимогою є актуальність навчання. Отриманні знання та навички мають сприяти професійному зростанню ветеранів/нок на постійному місці працевлаштування, або ж сприяти переходу до іншої сфери діяльності, якщо є намір змінити кваліфікацію.

Детальніше про програму ТУТ

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови