ДО 20 000 ЄВРО В РАМКАХ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ІНСТРУМЕНТІВ CIVIC TECH ДЛЯ ПІДТРИМКИ ВПО ТА ГРОМАД

civic tech 2

Act to Support – це акселераційна програма та конкурс проєктів цифрових інструментів, спрямованих на підтримку ВПО, зокрема молоді, малого та мікробізнесу, та громад, які приймають переселенців.

Мета конкурсу – посилити спроможність організацій громадянського суспільства ефективно працювати з ВПО та місцевою владою громад, які приймають. Залучати молодь і техноактивістів, сприяти роботі малого та мікробізнесу, долати наслідки війни.

Для кого

Запрошуємо до участі організації громадянського суспільства, які працюють над розробленням цифрових інструментів, а саме:

  • благодійні організації;
  • громадські об’єднання;
  • інші юридичні особи, що зареєстровані в Україні та мають статус неприбутковості.

Сума

10 переможців отримають до 20 000 євро кожен.

Терміни

Кінцевий термін приймання аплікаційних форм 25 червня 2023.

Умови

Чекаємо на проєкти, які:

  • спрощують взаємодію між громадянами та органами влади;
  • здатні підвищити рівень безпеки у громаді;
  • підвищують прозорість діяльності органів місцевої влади;
  • сприяють роботі малого та мікробізнесу в умовах воєнного часу;
  • допомагають інтегрувати ВПО (в т. ч. молодь) до громади, що приймає;
  • вирішують інші проблеми, які виникли або загострилися внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Критерії:

  • Вирішення проблем, спричинених війною. Учасники мають продемонструвати, як їхні проєкти допомагають вирішувати проблеми ВПО, місцевих громад, мікро- та малого бізнесу, молоді, відновлення України.
  • Інноваційність та адаптивність рішення. Інструмент має допомогти у вирішенні актуальної проблеми, проте й враховувати ймовірну швидку зміну ситуації.
  • Розуміння аудиторії, перспектива сталості рішення. Важливим критерієм є розуміння потреб конкретної категорії людей, а також демонстрація потенціалу рішення та стійкої моделі розвитку проєкту.
  • Спроможна та мотивована команда. Проєкти будуть оцінені за рівнем компетенції та зацікавленості учасників команди у власній роботі, здатності до втілення ідеї та її розвитку протягом усього життєвого циклу.

Етапи конкурсу:

1. 25 травня – 25 червня

Подання аплікаційних форм. Під час збору аплікаційних форм триватимуть інформаційні заходи щодо конкурсу. Стежте за Facebook-сторінкою Фонду Східна Європа.

2. Липень

Ідеатон. Найкращі 40 проєктів будуть запрошені до участі у події, де організації представлять свої ідеї. Під час ідеатону відберемо до 20 команд, які візьмуть участь в акселераційній програмі.

3. Серпень – вересень

Акселерація. Фіналісти конкурсу працюватимуть над розробленням прототипів, бізнес-планів тощо, а також протестують продукти та сервіси з погляду користувачів.

4. Жовтень

Демодень. Презентації проєктів-фіналістів. Журі обере 10 переможців, кожен з яких отримає до 20 тисяч євро нагороди.

5. Від листопада

Розроблення проектів.

Можливості

Кожен із переможців отримає нагороду до 20 000 євро на реалізацію свого проєкту. Підтримку можна дістати як на розробку нових продуктів, так і суттєве покращення чи доповнення тих, над якими організація вже працює. Йдеться про чат-боти, сайти, застосунки та інші цифрові рішення.

Детальніше ТУТ

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови