12 травня – Міжнародний день здоров’я рослин

12 травня – Міжнародний день здоров’я рослин

Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин. Це має на меті підвищити глобальну обізнаність про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та стимулювати економічний розвиток.

Україна є країною, де землеробство є однією з основних галузей економіки, тому здоров'я рослин має велике значення для забезпечення продуктів харчування та забезпечення економічного розвитку країни. Здорові рослини забезпечують якість продукції та підвищують її конкурентоспроможність на міжнародному ринку. Крім того, Україна є державою з багатим біорізноманіттям, де зустрічається велика кількість різноманітних рослин. Також, здоров'я рослин має важливе значення для забезпечення здорового середовища для людей та тварин. Здорові рослини забезпечують збереження ґрунту та підтримують екологічну рівновагу.

Захист рослин – комплекс заходів, спрямованих на зменшення втрат урожаю та запобігання погіршенню стану сільськогосподарських культур і лісових насаджень, продукції рослинного походження, спричиненого шкідниками, хворобами та бур’янами.

Інтегрований захист рослин - управління динамікою популяцій шкідливих і корисних організмів на основі фітосанітарних прогнозів і цілеспрямованого застосування існуючих методів захисту рослин з урахуванням охорони навколишнього середовища.

Міжнародний день здоров'я рослин є нагадуванням про те, наскільки важливі рослини для життя людей, тварин і всієї планети в цілому. Рослини не тільки забезпечують живильні речовини для людей і тварин, але й є невід'ємною складовою здорового середовища, забезпечуючи зелені насадження, очищення повітря та води, та допомагаючи зберігати біологічну різноманітність.

Однак, на жаль, здоров'я рослин під загрозою через різні причини, такі як шкідники, захворювання, неправильне використання пестицидів та забруднення навколишнього середовища. Це може призвести до значного зниження врожаю, погіршення якості продукції та підвищення цін на продукти харчування.Тому, на Міжнародний день здоров'я рослин важливо нагадати всім про необхідність дотримання правил догляду за рослинами та їх захисту від шкідників та захворювань. Державні органи, такі як Держпродспоживслужба, мають важливу роль у контролі якості продуктів харчування, забезпеченні безпеки та захисту рослин від захворювань та комах.

Державний фітосанітарний інспектор

Головного управління

Держпродспоживслужби

в Полтавській області                                                                                                 Віта Фепа

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови