До уваги фізичних осіб, які задекларували доходи за 2023 рік! Граничний термін сплати податкового зобов’язання  спливає 31 липня 2024 року             

До уваги фізичних осіб, які задекларували доходи за 2023 рік! Граничний термін сплати податкового зобов’язання  спливає 31 липня 2024 року            

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2024 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену  в поданій нею  річній податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік (п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

            У разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ (п. 124.1 ст. 124), такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

           За несплату узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору за наслідками поданої річної декларації про майновий стан                       і доходи у строк до 1 серпня року, що настає за звітним, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу при затримці до 30 календарних

днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання;

  • у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання.

           Ті самі дії, вчинені умисно, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Такі діяння, що вчинені умисно повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку  сплати  податкового зобов’язання, нараховується пеня.

Більш детально ознайомитися із відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 103.28).

Шановні платники податків, своєчасно сплачуйте задекларовані суми податкового зобов’язання! Підтримайте Україну в цей непростий для всіх нас час! 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови