Легалізація заробітної плати: подолаємо проблему разом! 

Легалізація заробітної плати: подолаємо проблему разом! 

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що своєчасна  та в  повному обсязі сплата податків і зборів – обов’язок  кожного  громадянина, визначений Конституцією України, та бізнес спільноти  відповідно до норм податкового  законодавства.

Однак, окремі  суб’єкти господарювання виплачують  заробітну  плату                             в «конвертах» та в розмірах, що є нижчими законодавчо встановленого рівня.

Результатом таких порушень є  недостатнє  фінансування   закладів   охорони  здоров’я, освіти, культури, низький  рівень   заробітної  плати  фахівців  бюджетних галузей - лікарів, учителів, працівників  культури, а  також  соціальних виплат  малозабезпеченим  сім’ям та сім’ям з  дітьми, внутрішньо переміщеним особам,  пенсійних  виплат тощо. Особливо критичними є наслідки таких порушень  у період дії воєнного стану, коли Україна бореться з підступним ворогом.

Шановні платники податків! Шановні громадяни!

Ми разом повинні протидіяти таким негативним явищам, як використання  праці  найманих працівників без  оформлення трудових  відносин, адже період трудової діяльності, в якому не сплачується, зокрема, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,  не зараховується до страхового стажу працівника. Відповідно, такий працівник втрачає право на соціальні гарантії та пенсійні виплати у майбутньому, а суспільство недоотримує податки та збори.

Шановні працедавці! Дотримуйтесь норм чинного трудового та податкового законодавства! Пам’ятайте, що за вищевказані порушення передбачена адміністративна, фінансова та кримінальна відповідальність!

Шановні працівники! Ваше право – отримувати офіційну заробітну плату та відповідні соціальні гарантії, забезпечувати своїм  родинам  добробут і спокій. Пам’ятайте про це та не погоджуйтесь на незаконні пропозиції.

У випадках порушення трудового та податкового законодавства, пропонуємо звертатися за телефонами «гяряої лінії» Головного управління ДПС у Полтавській області за посиланням  https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/ .

                                                                Головне управління ДПС у Полтавській області

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови