Скасування реєстрації програмного РРО

 

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області інформує.

Скасування реєстрації ПРРО проводиться автоматично на підставі заяви з позначкою «Скасування реєстрації» шляхом виключення з реєстру ПРРО.

Скасування реєстрації ПРРО проводиться автоматично у разі:

- державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності ФОП;

- закриття господарської одиниці на підставі повідомлення № 20-ОПП, яке подав суб’єкт господарювання;

- наявності судового рішення про ліквідацію суб’єкта господарювання як банкрута;

- наявності даних про ФОП як про померлого;

- зняття суб’єкта господарювання з обліку у інших випадках, передбачених Кодексом та Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Обмін даними між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі із застосуванням електронних підписів або печаток.

З 1 вересня 2021 року в Україні стартувало одноразове (спеціальне)

добровільне декларування

З 1 вересня 2021 року в Україні стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування або так звана податкова амністія.  Добровільне декларування триватиме рік - з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Мета одноразового декларування – дати українцям можливість легалізувати доходи та власність, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі. Тож, якщо грошові кошти, майно чи майнові права, отримані легально і при їх отриманні було сплачено відповідні податки чи збори, то додатково декларувати їх непотрібно. Також добровільне декларування не стосується осіб, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2010 року, подавали або мають подавати декларації з метою запобігання корупції, тобто державних службовців.

Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.

Щодо отримання консультацій з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування є можливість звернутися особисто за адресою: м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 21 або до працівників ГУ ДПС у Полтавській області за телефонами:

- Калініна Олена Василівна, тел. (05361)74545;

- Маліченко Анатолій Михайлович, Карпов Валерій Миколайович, Батієвська Лариса Василівна, тел. (05361)70381.

Лубенська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови