Лубенська ДПІ: від понеділка до суботи

Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.

В період з 8 травня по 12 травня 2023 року до Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій з питань податкового законодавства звернулося та з інших питань ,що відносяться до компетенції податкових органів звернувся 707 платників податків – підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Лубенської територіальної громади та іншої території України.

Найбільш запитуваними є і залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 57 фізичних осіб, з них 9 громадян з інших регіонів України. Видано 17 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 2 громадянам з інших регіонів.

Також, протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Лубенської ДПІ зареєстрували 11 платників єдиного податку, 9 реєстраторів розрахункових операцій, реєстраційних книжок -5, скасовано РРО - 1. Опрацьовано 8 заяв платників єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, видано 17 витягів в з реєстру платників єдиного податку. в тому числі 5 витягів платникам міста Каховка.

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за тиждень було опрацьовано 31 відомість, видано 2 витяги платникам податку на додану вартість.

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Лубенської ДПІ, але при цьому в ЦОП Лубенської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 72 платники податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 6 юридичних осіб, 63 фізичних осіб – підприємців та 3 громадянина.

Постійно проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.

Фахівці центру обслуговування платників податків завжди готові надати допомогу в отриманні адміністративних та інших послуг, які надаються органами Державної податкової служби не лише громадянам Лубенської територіальної громади, але й мешканцям з інших регіонів України.

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови