Надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні 2022 року

Надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні 2022 року

Послуги служби зайнятості за перший місяць року отримали 23 тисячі людей   

У січні 2022 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 23,4 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 21,8 тисячі мали статус зареєстрованого безробітного.
За перший місяць року від 1,1 тисячі роботодавців надійшло 3 тисячі пропозицій роботи.

 

У січні знайшли роботу 682 клієнти служби зайнятості  

За сприяння обласної служби зайнятості в січні 2022 року отримали роботу 682 особи, з них 581 – в статусі безробітного.
До  участі в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру в перший місяць поточного року залучили більш як 50 людей.

 

Понад 900 безробітних  пройшли  професійне  навчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня претендентів  на посади вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості 914 безробітних  проходили у січні професійне навчання.
Зокрема 578 слухачів навчались у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.
Заради кращої конкурентоспроможності на ринку праці 6 осіб отримали ваучер для підвищення кваліфікації за спеціальністю «бджоляр».

 

На обліку перебуває 19,8 тисячі безробітних

Станом на 1 лютого 2022 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 19,8 тисячі безробітних. Отримують допомогу по безробіттю 18,1  тисячі клієнтів служби зайнятості.
За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування (29,6%), працівники сфери торгівлі та послуг (13,8%), представники найпростіших професій (13,3%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (9,8%), фахівці (9,4%), професіонали (8,2%).

 

Роботодавці пропонують  близько 2 тисяч вакансій

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, на 1 лютого 2022 року, становила 1,9 тисячі одиниць.
Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 0,9 тисячі  пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.
Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (26,9%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування (21 %), професіоналів (13,7%), працівників сфери торгівлі та послуг (12%).

Більше інформації за посиланням : https://pol.dcz.gov.ua/

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови