Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради від 26.01.2022 р. № 9

Звіт

про повторне відстеження результативності регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради від 26.01.2022 р. № 9

«Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування по м. Лубни»

 

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність дії якого відстежується.

Рішення виконавчого комітету Лубенської міської ради від 26.01.2022 р. № 9 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування по м. Лубни».

 

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності.

Відділ економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області.

 

3. Цілі прийняття регуляторного акта:

- приведення тарифу на перевезення пасажирів у міському пасажирському автотранспорті до економічно обґрунтованого рівня;

- забезпечення безпечного та стабільного функціонування автомобільного транспорту загального користування в м. Лубни.

 

4. Строк виконання заходів з відстеження: 20.12.2022 р. - 10.01.2023р.

 

5. Тип відстеження: повторне  відстеження.

 

6. Метод одержання результатів відстеження результативності: статистичний та аналітичний методи.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних.

Відстеження результативності регуляторного акта проводилось на основі узагальнення та аналізу даних щодо обсягів перевезених пасажирів та витрат перевізників, понесених на їх виконання. Ці показники визначалися за результатами роботи перевізників прийнятого рішення про встановлення на послуги з перевезення пасажирів у розмірі 10 грн.

 

8. Визначення показників результативності дії регуляторного акта.

  1. Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія регуляторного акта – 2 од.

  2. Рівень поінформованості суб’єктів господарювання з основних положень акта - очікується на рівні 100 %, оскільки проєкт даного акта та аналіз його регуляторного впливу були розміщені в ЗМІ та на офіційному веб-сайті Лубенської міської ради.

  3. Розмір коштів і час, витрачені суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язані з виконанням вимог акта: дане рішення не визначає розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та фізичними особами, пов’язаними з його виконанням.

  4. Розмір надходжень до державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів, пов’язаних з дією акта - прийняття даного акта прямо не впливає на розмір надходжень до бюджетів різних рівнів.

  5. Кількісні показники роботи міського автомобільного транспорту, визначені під час проведення аналізу впливу регуляторного акта:

 

Назва показників

 

Загальна кількість перевезених пасажирів за 2022 рік, тис.чол.

1784,4

Рівень відшкодування витрат виробничої діяльності при діючому тарифі 10 грн., %

 

87%

 

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У результаті прийняття даного регуляторного акта було досягнуто основних його цілей, зокрема щодо забезпечення населення стабільними, безпечними транспортними послугами та беззбиткової господарської діяльності перевізників, які працюють на умовах самофінансування.

Разом з тим, об’єктивні зміни в економіці держави, а саме: значне підвищення цін на паливно-мастильні матеріали та підвищення мінімальної заробітної плати, є передумовою для розгляду питання доцільності перегляду діючих тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування та приведення їх до економічно-обгрунованого рівня. 

 

Перший заступник

Лубенського міського голови                                Олег СОБОЛЄВ

  

Начальник відділу

економічного розвитку і торгівлі                          Олена ЦОХ-КАРУНСЬКА

 

Завантажити документ

 

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови