Ті, хто торують  шлях  мистецтва

Розповідаємо про роботу Лубенської мистецької школи. На сьогоднішній день це заклад, у якому функціонує 7 відділів: фортепіанний, оркестровий, народних інструментів, вокально-хоровий, хореографії, музично-теоретичних дисциплін та образотворчого мистецтва. Загальний контингент складає  648 учнів. 

           В умовах воєнного часу Лубенська мистецька школа, попри всі перешкоди, продовжує надавати освітні послуги та навчає дітей. Нині 90 % занять відбуваються в очній формі, решта - дистанційно. Крім навчальної, викладачами проводиться і методична робота: відкриті уроки, лекції-концерти, семінарські заняття, консультативна робота з підготовки учнів до музичних конкурсів та конкурсів з образотворчого мистецтва.

           Свої таланти демонструють наші вихованці у дистанційних конкурсах, організованих Полтавським обласним методичним кабінетом навчальних закладів мистецтва та культури, таких як «Герої сьогодення – очима дітей», «Об’єднаймося ж, брати мої», «Світ навколо нас», «Барви Полтави», «Музичний вернісаж». Мають досягнення і на міжнародних та всеукраїнських фестивалях-конкурсах «Соняшник», конкурсі - марафоні календарно - обрядових та українських народних пісень, конкурсі - фестивалі «Чубинський fest», фестивалі - конкурсі «Талан - Ти», фестивалях-конкурсах «Українська коляда», «Мистецька коляда» та ін.

           Прихистив наш заклад і співвітчизників, які змушені були втікати від ворожих обстрілів. Для дітей із внутрішньо переміщених родин, які прибули до нас з Харкова, Охтирки, Сєвєродонецька, Бахмута, надано доступ до мережі для дистанційної роботи зі своїми постійними викладачами, доступ до навчального обладнання та музичних інструментів. Всі діти проінформовані про можливість отримувати консультації у викладачів Лубенської мистецької школи.

           Окрім того, в рамках волонтерської допомоги викладачі мистецької школи Ольга Салій та Сергій Моравський неодноразово залучалися до креативних занять з дітьми.

            На відділі образотворчого мистецтва навчаються 8 дітей з числа переміщених осіб. Для роботи з ними організовано заняття викладачів із міста Сєвєродонецьк. Це засновники власної студії Станіслав Скорик та Жанна Ющенко, які вимушені були евакуюватися з рідного міста. До речі, з  дозволу громади творчий тандем влаштував розпис стін та навчання дітей з прилеглих будинків у приміщенні одного з укриттів нашого міста. Наразі митці продовжують проводити заняття та художньо - естетичні заходи для дітей внутрішньо переміщених осіб, є активними учасниками творчих зустрічей у Лубнах.

                        Налагоджена співпраця Лубенської мистецької школи і з місцевими волонтерами, надано можливість Наталії Ковп проводити цікаві заходи для дітей із внутрішньо переміщених родин. При цьому надаються послуги психолога та аніматора.

 

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови