Повідомлення про початок робіт по внесенню змін до Генерального плану та плану зонування села Вільшанка Лубенського району Полтавської області

Відповідно до статей 17, 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виконавчий комітет Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області повідомляє про початок робіт по внесенню змін до містобудівної документації – Генерального плану та плану зонування території села Вільшанка Лубенського району Полтавської області.

Підстава для розроблення: Рішення двадцять шостої сесії восьмого скликання Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області від 16 лютого 2023 року «Про містобудівну документацію»

Замовник: Лубенська міська рада в особі виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Фінансування робіт:  ТОВ «Укргаз Ресурс»

Мета проекту: Внесення змін до Генерального плану та плану зонування села Вільшанка Лубенського району Полтавської області у відповідності до чинного законодавства та з врахуванням перспективи розвитку населеного пункту, раціонального використання території та інвестиційної привабливості.

Прогнозовані правові, економічні і екологічні наслідки розроблення містобудівної документації:

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їх ландшафтної організації. Визначення планувальної організації та функціонального призначення території села є необхідною умовою для розвитку території села, раціонального використання території населеного пункту, створення належних умов для життєзабезпечення населення, інвестиційної привабливості.

Керуючись Аналітичним звітом за результатами проведеного містобудівного моніторингу реалізації містобудівної документації села Вільшанка, Лубенського району щодо аналізу можливості та доцільності внесення змін до Генерального плану та Плану зонування села Вільшанка. Враховуючи звернення ТОВ «Укргаз ресурс» та громадян В. Катковського і С Кривцова щодо можливого розвитку території з влаштуванням нових об’єктів торгівлі запропоновано внести зміни до Генерального плану с. Вільшанка та Плану зонування села Вільшанка, розроблених Державним підприємством «Державний проектний інститут містобудування» «МIСЬКБУДПРОЕКТ» (м. Полтава) у 2017 році та затвердженим рішенням Засульської сільської ради 20.07.2018 року.

Дотримання вимог державних будівельних норм, санітарних норм та правил при виконанні проєкту містобудівної документації не створюватиме негативного впливу на довкілля та здоров’я населення. Відповідно до статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівна документація підлягає стратегічній екологічній оцінці. В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації містобудівної документації на  компоненти довкілля та здоров’я населення.

Порядок і строк внесення пропозицій:

Пропозиції щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб подавати в письмовій формі до відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області: 37500, Полтавська область, м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 33, тел.(+38 05361) 7-27-14.

Строк подання пропозицій: протягом місяця з дня опублікування повідомлення про початок внесення змін до містобудівної документації:

 Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови