Будьте пильними при замовленні металопластикових вікон

 До Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області надходять звернення громадян про порушення їх прав при замовленні металопластикових вікон. Деякі суб’єкти господарювання користуються довірою громадян похилого віку, недостатнім рівнем їх знань, неналежним станом здоров’я, використовуючи практику привабливих умов виконання замовлення (різноманітні знижки), спонукають громадян поза межами офісного приміщення надати  згоду на миттєве  укладання договору та внесення завдатку, але приховують інформацію про реальні умови договору.  Розкажемо, на що потрібно звернути увагу.

Найкраще обирати для замовлення металопластикових конструкцій фірмові магазини, або перевірені точки продажів, оскільки  ви матимете можливість повернутися до продавця за отриманням консультації або вирішення проблем з продукцією. Обачно віднесіться до пропозиції укласти договір та сплатити кошти поза межами офісного приміщення.

Потрібно запросити у компанії-продавця зразок договору, де містяться реквізити виконавця робіт (юридичної особи або фізичної особи-підприємця (далі − ФОП).  Це дає можливість перевірити виконавця робіт застосунку відкритих даних You Control, зокрема визначити чи зареєстрований такий суб‘єкт господарювання; чи відповідають види діяльності зазначені у договорі, тим видам економічної діяльності, по яким здійснено державну реєстрацію суб‘єкта підприємницької діяльності.

У договорі повинні бути чітко обумовлені наступні умови: продукція, яка замовляється (розміри, специфікація, кількість тощо), оплата, терміни поставки, гарантії на вироби та монтаж, відповідальність сторін, форс-мажорні обставини, умови розірвання договору тощо.

Важливо! Під час укладення договору зверніть увагу на те, чи в договорі зазначена лише поставка металопластикових конструкцій до будинку або квартири, чи й здійснення монтажних робіт.

Зверніть увагу! Коли в договорі зазначено передоплату у формі «завдатку», то краще відмовитися від укладення такої угоди, оскільки «завдаток» не повертається! Якщо сторона, яка дала завдаток, відмовляється від виконання договору, завдаток залишається в іншої сторони, у надавача послуг.

Сподіваємось, що наші поради дозволять Вам обрати добросовісного продавця.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови