До уваги пасічників! Термінова інформація!

У зв’язку зі внесенням змін до чинного законодавства у галузі бджільництва (затвердження Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України наказу від 19.02.2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва») пасіки підлягають реєстрації в органах місцевого самоврядування за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом.

Реєстрація пасіки в органах місцевого самоврядування здійснюється після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Крім того, власник пасіки у визначені законодавством терміни повинен інформувати органи місцевого самоврядування про припинення діяльності пасіки та про перевезення (кочівлю) пасіки на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування.

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої вищевказаним наказом, фізичні особи та суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин, зобов’язані завчасно повідомляти органи місцевого самоврядування про заплановане застосування засобів захисту рослин. Відповідно, органи місцевого самоврядування  доводять цю інформацію до відома власників пасік (шляхом опублікування на офіційній інтернет-сторінці або у ЗМІ, оголошення по радіо або телебаченню, а також шляхом надсилання особистого повідомлення на телефон чи електронну адресу, зазначені під час реєстрації або кочівлі пасіки). Наголошуємо на тому, що пасічник, який не повідомив органи місцевого самоврядування про перебування пасіки, бере на себе всі ризики завдання шкоди або загибелі пасіки внаслідок застосування засобів захисту рослин.

У зв’язку з вищевикладеним та з метою попередження отруєння бджіл засобами захисту рослин рекомендуємо терміново звернутися до виконавчого комітету Лубенської міської ради (м. Лубни, вул. Я. Мудрого, 33, к. 410, тел. 72-739, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) для реєстрації пасіки.

При собі просимо мати документи, що підтверджують особу заявника, та копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови