Увага! Оголошується конкурс на здобуття премії імені братів Шеметів

ПОЛОЖЕННЯ

про  премію імені братів Шеметів

І. Загальні положення

1. Регіональна премія імені братів Шеметів (далі - Премія) присуджується щороку з метою вшанування пам’яті українських патріотів і видавців першої  україномовної газети «Хлібороб» на Лівобережній Україні, які  своєю жертовною працею на політичній та культурно-просвітницькій ниві у першій чверті ХХ століття зробили помітний внесок у відродження нашої державності, національної культури та духовності.

2. Премія заснована за ініціативи ГО «Лубни-Медіа», газети «Хлібороб», Калайдинцівського історико-краєзнавчого музею, місцевих краєзнавців та журналістів за фінансової підтримки благодійників та меценатів за сприяння Національної Спілки письменників України, Лубенської міської ради, Лубенської районної ради та районної державної адміністрації Лубенського району Полтавської області.

3. Премія присуджується за кращі творчі здобутки присвячені науково-пошуковій роботі, історичній, патріотичній тематиці рідного краю, спрямовані на розвиток національно-патріотичного виховання, відродження духовності та розбудову незалежної демократичної України.

4. Лауреатами та дипломантами Премії можуть бути письменники, журналісти, краєзнавці, працівники освіти та культури, професійні та аматорські творчі колективи, композитори, художники, архітектори, окремі представники народного та професійного мистецтва, громадські організації.

5. Премія присуджується колективам та  митцям, творча діяльність яких пов’язана з Лубенщиною та Лубенським районом.

6. Премія вручається один раз на рік 14 серпня.

Місце проведення - заміський комплекс Villa-krona.

ІІ. Порядок висунення претендентів на здобуття Премії

 

1.Визначення лауреатів та дипломантів Премії проводиться за номінаціями:

«За здобутки у сфері журналістики, літератури, краєзнавчих розвідок та медіапроєкти».

«За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію національно-патріотичного руху» нагороджуються представники у галузі освіти, культури, а також громадських організацій.

2.Претенденти на здобуття Премії висуваються громадськими організаціями, творчими спілками, органами місцевого самоврядування;культурно-мистецькими, науковими та навчальними закладами та окремими громадянами, які до 1 серпня  подають у Лубенський краєзнавчий музей (м.Лубни вул. Я.Мудрого 30/25 контактний тел. 0536172030, директор  Верещака Віктор Михайлович + 038 099 267 18 03 

ел. едреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

такі документи у письмовому чи електронному вигляді:

лист — подання, в якому зазначаються: загальна оцінка творчості, характеристика культурно-просвітницької діяльності та мотивація висунення на здобуття Премії;

інформаційна довідка про творчу діяльність колективу, життя і творчість особи (осіб), висунутої на здобуття Премії, в довільній формі;

 робота номінанта.

3.Підбиття підсумків конкурсу завершується до 7 серпня.

ІІІ. Основні критерії оцінки та визначення переможців

1.Основними критеріями оцінки претендентів на здобуття Премії є:

соціальна значущість твору або діяльності;

оригінальність твору;

креативний творчий задум.

2. Переможець визначається конкурсною комісією з присудження премії імені братів Шеметів (далі - Комісія) після розгляду матеріалів, поданих на здобуття Премії.

3. Склад Комісії щодо присудження премії імені братів Шеметів затверджується на засіданні оргкомітету з присудження Премії і діє на громадських засадах. Основною формою роботи Комісії є засідання. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини його складу.

Рішення Комісії ухвалюється відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії. 

4. Організаційне забезпечення роботи Комісії, у тому числі приймання та підготовка документів, зазначених у пункті 1 розділу ІІ Положення, здійснює секретар Комісії.

По завершенню голосування секретар Комісії готує протокол засідання Комісії, який підписує голова та секретар Комісії. За відсутності голови Комісії протокол підписує його заступник.

IV. Нагородження та фінансове забезпечення

1. Фінансування витрат, пов’язаних з виплатою Премії, здійснюється за рахунок благодійних коштів та асигнувань на галузь «Культура і мистецтво», що передбачаються в місцевому бюджеті на відповідний рік.

2.Особа або колектив, якій присвоюється Премія, отримує звання лауреата  премії імені братів Шеметів, їй вручається диплом та грошова винагорода.

3.Хід конкурсу та його підсумки висвітлюються в ЗМІ. 

Склад організаційного комітету

Склад жюрі

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови