Приєднуйся до Всесвітнього дня прибирання

З метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку громади та залучення ВПО до суспільно-корисної діяльності, поліпшення екологічної ситуації України, спільного прагнення до кращого майбутнього, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, ряду громадських організацій, об’єднань, проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій.

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» – учасник загальносвітового руху  «Let’s Do It World», що об’єднує понад 50 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні. Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього природного середовища.

В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни.

Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми. Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження та в залежності від можливостей у воєнних реаліях планується проведення прибирання у різних форматах: цифрове прибирання онлайн; прибирання прибудинкових територій, прибирання територій установ, організацій, закладів освіти; сортування вторинної сировини та здача на перероблення.

У 2022 році Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться 17 вересня 2022 року о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень, які діють на період війни.

Зробимо Україну чистою разом!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови