Функціонує спостережна комісія

Важливим аспектом в поверненні до нормального життя людей, які відбули покарання за вчинені злочини, є участь суспільства в їх соціальній адаптації. Повідомляємо, що на території Лубенського району функціонує спостережна комісія при виконавчому комітеті Лубенської міської ради. Одними із завдань спостережної комісії є:

— організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;

— організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання;

— надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Відповідно до покладених завдань спостережна комісія на підставі інформації органів і установ виконання покарань веде облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, звільнених по амністії та по закінченню строку покарання, організовує громадський контроль за поведінкою цих осіб та проведення виховних заходів за місцем їх роботи (навчання) і проживання. На засіданнях спостережної комісії заслуховується інформація голів наглядових рад мікрорайонів, громадських організацій і трудових колективів, що здійснюють громадський контроль за особами, умовно-достроково звільненим від відбування покарання, про їх роботу (навчання) та поведінку в побуті.

   

   У 2021 році відбулося  12 засідань спостережної комісії, на яких розглядалися питання про встановлення громадського контролю за поведінкою в побуті  осіб, звільнених з місць позбавлення волі, інші питання, віднесені до компетенції спостережної комісії.

   Станом на 27.12.2021 року з установ виконання покарань надійшло 5 повідомлень про звільнених засуджених, з них взято на облік та встановлено громадський контроль над 3 особами працездатного віку, щодо 2 осіб інформація про прибуття та місце знаходження відсутня. Громадяни отримали інформаційні консультації, дві особи отримали сприяння у підготовці та оформленні документів на відновлення паспорта громадянина України та ідентифікаційного коду.

Лубенським міським центром соціальних служб проведено оцінку потреб 3 особам, звільнених з місць позбавлення волі та складено відповідні акти. З метою недопущення рецидиву злочину фахівцями центру проведено виховну, профілактичну роботу, надано інформаційні та соціально-психологічні.

Робота спостережної комісії при виконавчому комітеті Лубенської міської ради і надалі буде спрямована на неухильне виконання покладених на неї завдань.

Секретар спостережної комісії                               Дарина Корніяченко

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови