ІНФОРМАЦІЯ  про діяльність спостережної комісії при виконавчому комітеті Лубенської міської ради у 2022 році.

З метою поліпшення організації громадського контролю за дотримання прав, основних  свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, у виконавчому комітеті Лубенської міської ради створена і діє спостережна комісія. Відповідно до покладених завдань спостережна комісія на підставі інформації органів і установ виконання покарань веде облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, звільнених по амністії та по закінченню строку покарання, організовує громадський контроль за поведінкою цих осіб та проведення виховних заходів за місцем їх роботи (навчання) і проживання. На засіданнях спостережної комісії заслуховується інформація голів наглядових рад мікрорайонів, громадських організацій і трудових колективів, що здійснюють громадський контроль за особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, про їх роботу (навчання) та поведінку в побуті.

У зв’язку з припиненням повноважень спостережної комісії виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, з метою ефективної роботи комісії, керуючись положенням про спостережну комісію, затвердженого рішенням виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області від 23 лютого 2021 року №20 (додаток 12), постановою Кабінету Міністрів України від 1квітня 2004 р. № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» (зі змінами), Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням виконавчого комітету Лубенської міської ради від 29.08.2022 року № 162 було затверджено спостережну комісію виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у новому складі, до її складу додатково введено представників двох громадських організацій, а також обраних заступника голови та секретаря спостережної комісії.

У 2022 році відбулось 12 засідань спостережної комісії, на яких розглядалися питання про встановлення громадського контролю за поведінкою в побуті осіб, звільнених з місць позбавлення волі, інші питання,  віднесені до компетенції спостережної комісії.    

Станом на 30.12.2022 р. з установ виконання покарань надійшло 2 повідомлення про звільнених засуджених, яких взято на облік та встановлено громадський контроль.

На особистий прийом до голови та секретаря спостережної комісії звернулася 1 особа, звільнена з місць позбавлення волі з приводу сприяння у підготовці та оформленні документів для встановлення групи інвалідності, відповідних виплат та отримання засобів реабілітації. Громадянка отримала інформаційні консультації та за сприянням спостережної комісії була взята на облік Лубенського міського центру соціальних служб  для отримання послуги соціального супроводу  з метою допомоги в призначенні групи інвалідності, оформленні відповідних виплат та надання засобів реабілітації (інвалідний візок і протези нижніх кінцівок).

Слід зазначити, що з метою вирішення соціальних проблем звільнених з місць позбавлення волі фахівцями Лубенського міського центру соціальних служб проводиться оцінка потреб зазначених осіб. 

 Для  недопущення рецидиву злочину  фахівцями Лубенського міського центру соціальних служб проводиться виховна та профілактична робота, надаються інформаційні та соціально-психологічні послуги, одна особа отримала натуральну  допомогу - продуктовий набір та засоби гігієни.

Робота спостережної комісії при виконавчому комітеті Лубенської міської ради і надалі буде спрямована на неухильне виконання покладених на неї завдань.

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови