Фінансове і матеріальне забезпечення прийомних сімей

Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету.

  • Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.
  • У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами та розміром інших виплат.
  • Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи. У разі затвердження нового рівня прожиткового мінімуму розмір соціальної допомоги та грошового забезпечення перераховується без додаткового звернення прийомних батьків.
  • Нарахування та сплата страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за прийомних батьків із сумм їх грошового забезпечення здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
  • Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім’ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім’ї. Заощаджені протягом року кошти вилученню не підлягають і використовуються прийомними батьками для задоволення потреб прийомних дітей у наступному році.
  • Місцеві відділи у справах сім’ї, дітей та молоді щороку забезпечують безкоштовне оздоровлення прийомних дітей у дитячих оздоровчих закладах. Прийомні діти, які за медичними показаннями потребують санаторно-курортного лікування, забезпечуються путівками до спеціалізованих санаторіїв органом, який прийняв рішення про утворення прийомної сім’ї. 

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови