Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (рогейн, 6 годин, нічне)

10-12 квітня у лісовому масиві поблизу сіл Вакулині та Тернівщина під Полтавою відбулися змагання чемпіонату України серед дорослих, юніорів, молоді та ветеранів. На старт вийшло понад 150 орієнтувальників з 12 областей України та м. Києва.

Рогейн – командний вид спортивного орієнтування. Команда з 2-3 спортсменів, протягом заданого часу, на значній площі, повинна знайти якомога більше контрольних пунктів, що мають різну «вартість». Найдальші і найскладніші з них приносять найбільше залікових балів. На цих змаганнях на площі понад 20 квадратних кілометрів знаходилося 49 контрольних пунктів і абсолютні переможці змагань, команда з міста Києва, які «набігали» 38 кілометрів і набрали максимальну кількість балів – 248.

Заданий час змагань становив 6 годин, а стартували спортсмени о 21 годині. Ускладнювали умови проходження дистанцій низька температура і заболочена місцевість.

Молодіжну та юніорську команду Полтавщини представляли вихованці дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс».

У групі Ч-20 (юніори до 20 років) перемогли Сергій Захарчук, Юрій Корнієнко і Богдан Мироненко.

Тетяна Замахіна, Денис Мусієнко і Ярослав Шило фінішували другими (група Мікс-20).

У групі Мікс-23 (молодь до 23 років) чемпіонкою України стала Маргарита Теліпко.

Збірна команда Полтавської області (ДЮКСОТ «Валтекс») посіла друге загальнокомандне місце серед юніорських та молодіжних команд з 9 регіонів України, поступившись лише збірній Дніпропетровщини.

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови