Повідомлення про початок розроблення Генерального плану та плану зонування території с. Назарівка Лубенського району Полтавської області

Відповідно до статей 17, 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виконавчий комітет Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області повідомляє про початок розроблення містобудівної документації – Генерального плану та плану зонування території села Назарівка Лубенського району Полтавської області.

Підстава для розроблення: Рішення позачергової дев’ятої сесії восьмого скликання Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області від 15 липня 2021 року Про надання дозволу на розробку містобудівної документації «Генеральний план та план зонування території с. Назарівка Лубенського району Полтавської області»

Замовник: Лубенська міська рада в особі виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Фінансування робіт:  ТОВ «Талєкріс».

Мета проекту: Розроблення генерального плану та плану зонування території с. Назарівка Лубенського району Полтавської області у відповідності до чинного законодавства та з врахуванням перспективи розвитку населеного пункту.

Прогнозовані правові, економічні і екологічні наслідки розроблення містобудівної документації:

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», який набуде чинності 24.07.2021 року передбачено, що розроблення генеральних планів населених пунктів без розроблення комплексного плану територіальної громади буде заборонено. До введення в дію вищевказаного закону розроблення містобудівної документації села Назарівка  дозволить, не чекаючи розробки комплексного плану, надати можливість фізичним та юридичним особам змінювати цільове призначення земельних ділянок, розробляти проєкти землеустрою в межах населеного пункту.

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їх ландшафтної організації. Визначення планувальної організації та функціонального призначення території села Назарівка є необхідною умовою для розвитку території села, раціонального використання території населеного пункту, створення належних умов для життєзабезпечення населення, інвестиційної привабливості.

Дотримання вимог державних будівельних норм, санітарних норм та правил при виконанні проєкту містобудівної документації не створюватиме негативного впливу на довкілля та здоров’я населення. Відповідно до статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівна документація підлягає стратегічній екологічній оцінці. В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації містобудівної документації на  компоненти довкілля та здоров’я населення.

Порядок і строк внесення пропозицій:

Пропозиції щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб подавати в письмовій формі до відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області: 37500, Полтавська область,                  м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 33, тел.(+38 05361) 7-27-14.

Строк подання пропозицій: протягом місяця з дня опублікування повідомлення про початок розроблення містобудівної документації:

- Генеральний план та план зонування території села Назарівка Лубенського району Полтавської області.

 Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Посилання на рішення: https://lubnyrada.gov.ua/images/documents/8_sklykannya/rishennya/9/019.pdf

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови