Відбулося засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

30 квітня відбулося чергове засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості.  

 До роботи робочої групи цього разу приєдналася крім фахівчині з мобілізації громад ПРООН Ірини Іщенко і спеціалістка з громадської безпеки ПРООН Світлана Рижкова.

Головуючою виступила Олена Цох-Карунська – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради, яка подякувала представникам ПРООН за можливості співпраці та реалізації соціальних проєктів у громаді, відзначила активність членів робочої групи, представників громадськості та різноманітну спрямованість розроблених ними проєктних ініціатив.

Ірина Іщенко ознайомила присутніх з активностями та планом подальшої діяльності у 2024 році Асоціації учасницького розвитку громад, з якою наша громада співпрацює з 2023 року в частині реалізації проєкту «Створення та розвиток потенціалу робочих груп із громадської безпеки та відновлення у партнерських громадах Полтавської області» у рамках проєкту ПРООН «EU4Recovery – розширення можливостей громад в Україні» за підтримки Європейського Союзу.

Світлана Рижкова ознайомила присутніх з можливими напрямками співпраці громад і Національної поліції України, наголосила на необхідності залучення до засідань робочої групи працівників Лубенського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області. Особливу увагу звернула на необхідність дієвої співпраці між владою, громадою та поліцією задля покращення громадської безпеки.

У ході зустрічі ініціативними групами Лубенської територіальної громади було представлено міні-ініціативи, які беруть участь у конкурсному відборі програми з відновлення та розбудови миру ПРООН. Цього року на участь у конкурсному відборі було подано 7 міні-ініціатив різної тематики: від облаштування класів безпеки та туристичних мандрівок Україною до благоустрою ВПО та інших. Переможці обиратимуться шляхом голосування членами робочої групи за кількома критеріями, про результати конкурсного відбору міні-ініціатив буде повідомлено на наступному засіданні робочої групи. 

Сподіваємося, що подальша співпраця відкриє для нашої громади нові можливості та перспективи, ще більше згуртує її мешканців!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови