Відбулося засідання комісії з питань найменування та перейменування елементів середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій

2 травня, під головуванням секретаря міської ради Маргарити Комарової, відбулося засідання комісії з питань найменування та перейменування елементів середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій Лубенської територіальної громади.

Присутні на засіданні члени комісії розглянули та підтримали колективне звернення жителів с.Піски Лубенського району з проханням дати дозвіл на встановлення пам’ятної дошки загиблому воїну Шаповаленку Андрію Євгеновичу біля пам’ятної дошки загиблому воїну Омельченку Роману Миколайовичу в с.Піски Лубенського району. Це прохання підтримав і староста Войнихівського старостинського округу Ігор Яременко.

На жаль, війна додає горя і повняться списки загиблих героїв-земляків. Тож, члени комісії розглянули та затвердили список загиблих на війні земляків, чиї імена будуть найближчим часом занесені на пам’ятник у Дитячому парку та на Алеї пам’яті загиблих військовослужбовців у сквері Героїв Небесної Сотні.

Крім того, комісія запропонувала змінити назву й самого пам’ятного знака у парку ім. Донченка. Пропонується змінити назву «Пам’ятний знак воїнам-лубенцям, які загинули під час бойових дій в зоні АТО» на «Пам’ятний знак воїнам-землякам, які загинули під час російсько - української війни».

Підтримала комісія і звернення директора гімназії імені Героя України Віри Роїк щодо сприяння у встановленні двох меморіальних дощок колишнім учням цього навчального закладу - Грицуну Ігорю Геннадійовичу та Годуну Василю Анатолійовичу. Відділом містобудування та архітектури виконкому міської ради обстежено приміщення, розроблено ескізний проєкт  пам’ятних дошок.

Наразі найближчим часом заплановано проведення виїзного засідання комісії біля пам’ятного знаку у парку ім. О.Донченка, щоб разом з його автором знайти вдале архітектурне рішення розширення композиції.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови