«Українські вишиванки наче райдуги світанки»

З нагоди  Дня вишиванки в Лубенській міській  бібліотеці для дітей протягом тижня експонується виставка-інсталяція «Українські вишиванки наче райдуги світанки». Вона  містить літературу з цікавими фактами про вишивальні техніки, орнаменти та значення символіки, знайомить користувачів бібліотеки з історією та особливостями української вишивки. А вишиті вироби майстринь надзвичайно прикрашають інсталяцію та приваблюють увагу всіх відвідувачів.

День вишиванки українці відзначають щороку в травні.  Це яскраве і сповнене традицій свято, присвячене нашому національному одягу. Історія українськї вишивки налічує багато століть, а кількість різноманітних візерунків і технік неможливо порахувати.

Змінюються часи, уподобання та погляди, змінюються одяг і прикраси, але залишаються віковічні традиції, які єднають нас із нашими пращурами. Вишиванки – величезний скарб нашого народу, це  справжній символ національної культури та ідентичності, символ боротьби. Це наш оберіг, адже кожен мотив, стібок і відтінок у вишивці несе в собі свою історію, переплітаючи нитки традицій, духовності та національної гордості.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови