Благодійний велопробіг з нагоди Дня вишиванки

16 травня у рамках спортивних змагань «Спорт задля Перемоги», що стартували у Лубенській територіальній громаді у День вишиванки і будуть відбуватися впродовж трьох днів на різних спортивних локаціях, відбувся благодійний велопробіг. Його організаторами виступили виконавчий комітет Лубенської міської ради, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Луганське обласне відділення Національного олімпійського комітету України.

Мета велопробігу – патріотичне виховання молоді, залучення її до здорового та активного способу життя , а також збір коштів на підтримку добровольчого підрозділу окремого загону вогневої підтримки «Сліпа лють» УДА.

Близько 100 велосипедистів громади, більшість з яких школярі та студенти, одягнувши вишиванки, зібралися біля пам’ятного знаку «Україна Незалежна», щоб спортивним єднанням підтримати ЗСУ та продемонструвати своє вміння їзди на велосипеді.

Відкриття велопробігу відбулося за участю Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка, керуючого справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлії Білокінь, начальника відділу сім'ї, молоді та спорту Світлани Скиби, голови профспілкової організації Луганського національного університету імені Т. Шевченка Володимира Мороза, майстра спорту України міжнародного класу з богатирського богатиборства , Чемпіона Європи, чотириразового чемпіона світу, члена національної збірної команди України 2024 року, майстра спорту з пауерліфтингу, директора навчального-наукового інституту охорони здоров’я і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олександра Дубового та бронзової призерки Олімпійських ігор з велоспорту та треку, чемпіонки Європи, багаторазової чемпіонки України, заслуженого майстра спорту України Ірини Янович, викладачів університету, педагогів навчальних закладів громади, членів спортивних клубів.

Учасниками змагань допомагали досвідчені спортсмени, а настанови та щирі побажання допомогли молоді легко подолати запланований маршрут. Фінішуючи, учасники велопробігу поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.

Тут до спортсменів звернувся Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Він подякував школам, спортивним клубам, усім організаторам велопробігу за розвиток спортивного життя громади. Захисникам і захисницям висловив вдячність за можливість проведення спортивних ініціатив, що гуртують лубенців від наймолодших до найдосвідченіших.

 Фінішна пряма привела спортсменів до дитячого парку імені Олеся Донченка. Тут учасники велопробігу отримали сертифікати участі.

 А на маленьких мешканців громади, дітей до 12 років, у дитячому парку чекало справжнє велосипедне свято. Конкурси «Фігурна їзда», «Черепашки» визначили найспритніших. Малеча вправно демонструвала навики їзди на велосипедах, самокатах, велобігах.

 Перший день спортивних змагань успішно подолано, попереду ще два, де лубенці активно демонструватимуть свій спортивний гарт. Тож успіхів і перемог усім, хто готовий змагатись!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови