Інформує Лубенський підрозділ ДУ "«Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб"

Лубенський районний відокремлений підрозділ Державної Установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» надає інформацію щодо захворюваності на гострі респіраторні інфекції за 20-й тиждень 2024 року.

У Лубенській територіальній громаді на гострі респіраторні інфекції (включно з COVID-19) захворіло 266 осіб (на COVID-19 – 8 осіб, що становить 3%), показник захворюваності 388,6 на 100 тисяч населення, що на 25,5% нижче базового рівня, рівень інтенсивності епідемічного процесу – низький.

У порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 1,5%. Дітей захворіло 126, що складає 47,4% від усіх захворілих. Всього госпіталізованих по Лубенській ТГ 4 особи, що складає 1,5% від усіх захворілих. Випадків смерті від ГРВІ (включно від грипу та COVID-19) не зареєстровано. По Лубенській ТГ з початку епідсезону зареєстровано 1 випадок грипу (тип А). З початку епідсезону проти грипу щеплено 436 осіб.

Рекомендуємо:

1. Дотримуватися основних індивідуальних профілактичних заходів (миття рук з милом або обробка спиртовмісними антисептиками, утримання від контактів з особами, що мають симптоми ГРВІ, регулярне провітрювання приміщень).

2. Проводити щеплення проти грипу та COVID-19.

3. Не допускати до роботи або навчання осіб, хворих на ГРВІ.

4. У разі виявлення симптомів захворювання – звертатися за медичною допомогою.

Крім того, за останній тиждень на території Лубенської ТГ зафіксовано захворювання:

  • Хвороба Лайма – 3 випадки;
  • Хронічний вірусний гепатит С – 1 випадок;
  • Гостра кишкова інфекція – 7 випадків;
  • Вітряна віспа – 24 випадки;
  • Скарлатина – 1 випадок;
  • Інфекційний мононуклеоз – 1 випадок;
  • Токсокароз – 1 випадок.

Бережіть себе та будьте здорові!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови