Інститут національної пам’яті надав роз’яснення

Як ми вже повідомляли, у рамках виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні i деколонізацію топонімії» у Лубенській громаді триває постійна робота. Відповідна комісія виконавчого комітету Лубенської міської ради неодноразово зверталася до Експертній комісії Українського інституту національної пам'яті з питань реалізації норм вказаного закону з проханням дати фахові роз’яснення, щодо необхідності переіменовувати деякі об’єкти, що носять імена окремих діячів.

Зокрема, направляли наступний перелік постатей/об'єктів Лубенської міської територіальної громади, що потребують фахових висновків Експертної комісії Українського інституту національної пам'яті з питань реалізації норм Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»:

Артеменко Петро Іванович

Донченко Олесь Васильович

Сікорський Ігор Іванович

Короленко Володимир Галактіонович

Бутовський Олексій Дмитрович

Халявицький Максим Михайлович

Нещодавно Інститут національної пам’яті надав відповідь. У листі зокрема вказано, що надані у списку виконавчого комітету назви вулиць не містять обмежень встановлених чинним законодавством і не підлягають обов’язковому переіменуванню.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови