Планета дитинства

А ви коли-небудь мріяли повернутися в часи, коли дерева були великими, казки - добрими, а небо мирним? Наші діти мріють теж.

1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Отож все прогресивне людство спиняється і привертає увагу до проблем наших найменших мешканців. Із цієї нагоди у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика за сприяння громадської організації жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» (голова Раїса Кошель) відбулася святкова забава "Місце зустрічі - планета Дитинства".

Директор бібліотеки Валентина Сьомак акцентувала увагу на тому, що наші діти вже третє літо поспіль зустрічають під звуки сирен, тож організувати для них свято - головне завдання дорослих. Депутат обласної ради Наталія Сухонос побажала маленьким лубенцям міцного здоров'я, успіхів у навчанні, набратися за літо сил та енергії.

Долучилася до свята і заступник начальника Управління культури і мистецтв Лубенської громади Оксана Радченко, наголосивши, що найперший дитячий обов'язок - це обмін добром, а головне завдання дітей - бути щасливими. Тож Оксана Миколаївна побажала, щоб мрії здійснювалися, а солодощів, друзів та добра у наших дітей було з надлишком.

Бібліотекарі Лариса Гончарук та Сніжана Кириченко підготували для дітей цікаву розважально-пізнавальну програму. Адже нині найменші мешканці нашої громади як ніколи потребують позитивних емоцій та щасливих миттєвостей. Отож був перегляд відео про права дітей, казкова правова відеовікторина, цікаві квести, де потрібно було повернути планеті чарівні квіти. Тут не обійшлося без казкової феї, роль якої чудово зіграла бібліотекар Інна Сизоненко. Добра чарівниця подарувала діткам для космічної подорожі надшвидкісні ракети та попрохала допомогти повернути на планету Дитинства радість і безтурботність. Жваво та непосидюче взялися команди "Блискавка" і "Комета" до справи. Тож усі рятівники в нагороду отримали фарби, набори для творчості, розвиваючі ігри та смачні подарунки - піцу і солодощі, про які подбали волонтери Анна Таран, Олександр Муха, підприємець Оксана Омельяненко  та депутат Лубенської районної ради Наталія Омельяненко.

"Світ барвистий, веселковий, різно-різно кольоровий. В чистих барвах, як обнова, вся планета кольорова. І на ній веселі діти в мирі й дружбі хочуть жити!" - лунало наприкінці свята. Саме такі позитивні барви додала діткам наша казкова забава.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови