«Юність» завжди юна: 70 років на сцені

Хореографічна візитівка Лубенщини, без сумніву - це народний ансамбль танцю «Юність», яскравий самобутній колектив, що вже сім десятиліть вражає, дивує, захоплює глядачів по всій Україні. Починаючи з далекого 1954 року вже кілька поколінь його учасників втілюють найкращі традиції українського народного танцю, єдність його змісту й форми, ідеї, композиції та манери виконання.

Іноді здається, що пік майстерності уже досягнутий, але і сьогодні під керівництвом Анатолія Царюка «Юність» незмінно радує свого глядача довершеними  танцювальними композиціями. А їх у репертуарі ансамблю  чимало  і кожна – справжній діамант, дбайливо огранений багатогодинними репетиціями. Кожен рух – відточений, кожен елемент – технічний і продуманий, кожна емоція – яскрава і щира.

Їхній «Український святковий гопак» сміло можна назвати легендарним, адже у будь-якому заході, на кожній сцені він неодмінно стає кульмінацією, торжеством сакрального знання наших предків, демонстрацією сили, спритності, героїзму та шляхетності.

«Юність» постійно підтверджує свій високий рівень на фестивалях та конкурсах різних рівнів, здобуваючи найвищі оцінки журі, дипломи і кубки, яких годі перерахувати. Серед найновіших - одразу два гран-прі всеукраїнського фестивалю хореографічного мистецтва «Poltava polytechnic dance fest» за гопак та «Польку-веснянку».

Щиро вітаємо учасників народного ансамблю «Юність» та його керівника з черговою перемогою та з ювілеєм колективу. Бажаємо ще багато творчих звитяг, сценічних аншлагів, глядацької вдячності та визнання. Многая літа!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови