14  червня – Всесвітній день донора крові

Щороку 14 червня світ вшановує донорів крові та їхній альтруїстичний внесок у порятунок життів.

Донорську кров неможливо нічим замінити — не існує ні природних, ні штучних аналогів. Щодня її потребують мільйони людей по всьому світу — породіллі після важких пологів, пацієнти з онкологічними та іншими захворюваннями, постраждалі від нещасних випадків.

У період війни Україна  повсякчас потребує донорської крові. Для поранених захисників і захисниць, цивільних, дітей, які стали жертвами російської агресії, кров – це шанс на життя, можливість  вилікуватись, бути врятованими.

 Зараз у базі Центру донорства крові  зареєстровано 169916 донорів. Але для того, щоб держава могла повністю забезпечувати цивільних і військових необхідною кількістю крові, її  потрібно постійно  здавати. Донором може стати кожна здорова людина віком від 18  до 60 років, вагою від  50 кг., за умови відсутності протипоказань щодо донорства.

Дякуємо мешканцям нашої територіальної громади, активним донорам, працівникам КП «Лубенська обласна станція переливання крові» за  небайдужість, гуманність, щиросердність, відданість справі.  Пам’ятаймо,  що кожна  донація -  це для одних врятоване життя, а для інших -  повернуте здоров’я. Долучаймось до добровільної дачі крові! Вперед до добрих справ!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови