«Кіно заради Перемоги»

29 червня  у кінотеатрі «Київська Русь» за підтримки Фонду "МХП-Громаді", компанії «Делойт» в Україні, Лубенської міської ради, Управління культури і мистецтв відбувся безоплатний кінопоказ пригодницького мультфільму "Мавка. Лісова пісня" та воєнної екшн-драми «Мирний-21»

Кінопоказ  містами  України проводиться у рамках національного туру «Кіно заради Перемоги!», за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації «Дивись українське!», за  сприяння компанії «Вавілон,» ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії» підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

Презентували фільм лубенським глядачам  режисер Ахтем Сеітаблаєв та український актор, головний герой екш-драми «Мирний 21» Андрій Самінін (полковник Авдєєв). Кординувала кінопоказ керівниця проєкту національного туру «Кіно заради Перемоги», фонду "МХП-Громаді" Світлана Мигаль.

Перед початком кіносеансу  до присутніх звернувся Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Він подякував  Ахтему Сеітаблаєву та його команді за українську кінематографію,  яку розвивають сучасні кінорежисери та актори. Наголосив на тому, що українське кіно – це фільми про єдність, героїзм наших захисників, відвагу  і перемогу.

Побажав гарного перегляду  лубенцям і директор ТОВ «Лубним’ясо» Сергій Колеснік.

Режисер, український актор Ахтем Сеітаблаєв подякував лубенцям за  час, який знаходять для перегляду українського кіно, наголосивши, що завдяки "МХП-Громаді" у 2023 році  Україною проведено 1700 кінопоказів. Українське кіно знають, шанують на міжнародному рівні, а  це ще одне досягнення нашої країни.

Андрій Саманін (полковник Авдєєв) зауважив, що усе, що глядачі побачать на екрані, відбувалося насправді.  І , звісно,  актору, як і кожному українцеві, хочеться аби  якнайшвидше настала перемога, а війна залишилася лише на екрані.

«Мирний 21» - це  реалії сьогодення. Назва фільму  –  юридична адреса  штабу Луганського прикордонного загону,  який  тримав позиції до останнього, боровся з сепаратистами ЛНР. Герої фільму мають реальних прототипів, військовослужбовців для яких вірність присязі -  понад усе.  Цей фільм про довіру,  про  взаємопідтримку у бою, про людяність, відповідальність і перемогу.

Лубенці переглянули фільм та активно донатили на ЗСУ.

Українське кіно особливе. Тож  відкриваймо для себе  нові горизонти нашого кінематографу. А хто не встиг побачити  стрічку на великому екрані, знайдіть час і можливості її переглянути, не пошкодуєте.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови