Вітаємо переможців конкурсу «Час діяти, Україно!»

Нещодавно підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», що був оголошений Благодійним фондом «МХП-Громаді». Його  метою є вирішення важливих соціальних проблем громад України шляхом фінансової підтримки локальних соціальних ініціатив, як відповідь на виклики війни: реінтеграція та реабілітація ветеранів, збереження традицій та культурної спадщини, створення системних проєктів в освіті, медицині, інфраструктурі, розвиток громадських просторів, енергетична безпека. Всього на конкурс з різних куточків України надійшло 912 заявок. З них 150 стали переможцями.

Основна ідея цього конкурсу – дати місцевим жителям розуміння, що їх проєкти та діяльність важливі для розвитку і процвітання громад, а підтримка з боку Благодійного фонду «МХП-Громаді», місцевих органів влади, бізнесу, громадських організацій сприятиме реалізації таких ініціатив.

Саме тому було виокремлено основні нагальні потреби на території Лубенської територіальної громади. А саме: безпека у закладах освіти, забезпечення якісним обладнанням призначеним для догляду за пацієнтами, створення простору для психофізичного розвитку дітей, створення умов для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громаду, створення мобільної бібліотеки для покращення доступу до культурних та освітніх ресурсів.

У травні цього року закладами освіти, охорони здоров’я, культури, спільно зі спеціалістами відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради опрацьовано та подано на конкурс «Час діяти, Україно!» 6 проєктів. Ще 1 проєкт, який сприятиме покращенню якості харчування для дітей та внутрішньо переміщених дітей подано від Лубенського дитячого соціально-реабілітаційного центру «Надія.

1 липня 2024 року Експертною комісією, яка сформована з числа експертів визначено переможців Всеукраїнського Конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!». Від Лубенської територіальної громади перемогу здобули чотири проєкти:

  • «Облаштування ресурсної кімнати як простору для гармонійного психофізичного розвитку дитини» – ініціатор Інклюзивно-ресурсний центр;
  • «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля» – ініціатор Публічна бібліотека імені Володимира Малика;
  • «Покращення якості медичної допомоги шляхом забезпечення інсультного блоку функціональними ліжками» – ініціатор Комунальне підприємство «Лубенська лікарня інтенсивного лікування»;
  • «Покращення якості та умов харчування дітей та ВПО в Дитячому центрі «Надія»» – ініціатор Лубенський дитячий соціально-реабілітаційний центр «Надія».

Приємно відзначити, що ці ініціативи є беззаперечними лідерами серед переможців Полтавської області. Впродовж року коштами організаторів Конкурсу у співфінансуванні з ініціаторами проєктів мрії мають втілитися у життя.

Тож, ми щиро вдячні Благодійному фонду «МХП-Громаді» за надану можливість у вирішенні нагальних соціальних проблем для подальшого розвитку і процвітання громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови