«Еманації» Наталії Власенко

5 липня  у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького було по-справжньому феєрично.  Неймовірна легкість і тендітність  огортала кожного, хто  прийшов насолодитись творчістю  української художниці,  лубенки  Наталії Власенко, яка експонувала загалу  свої неймовірні роботи.  У виставковій залі галереї розмістилися різні інсталяції, які підкреслювали творчий образ самої художниці. Домінували фіолетові  кольори.  І доки гості  розглядали творчі полотна, які зачаровували ніжністю, любителі фото робили світлини на згадку біля незвичної фотозони. А от аматорам  пензля  випала гарна нагода продемонструвати свої здібності: розписати одне з полотен, яке причаїлося у куточку галереї. Душевна  атмосфера  просто вражала, як і  привітність самої художниці, бо  без уваги вона не залишила нікого.

Наразі це перша персональна виставка Наталії Власенко, хоча дебют її окремих робіт відбувся ще у 2019 році.

За фахом Наталія економіст, а  от любов до природи, рослинного світу  мисткині відкрила ще у дитинстві її бабуся, яка займалася вирощуванням квітів.  Потяг до прекрасного, барв і кольорів  згодом переріс в захоплення садівництвом, а далі знайшов відображення у акварельному живописі.

Роботи Наталії  Власенко  розміщені  у приватних колекціях  в Канаді,  Німеччині, Чехії, Україні, у фонді  галереї мистецтв  Лубенського краєзнавчого  музею  імені  Гната Стеллецького, прикрашають інтер’єри  бізнесових і готельних комплексів.

Неодноразово художниця експонувала  праці у рамках  Всеукраїнської  виставки «Лубенська художня весна».

І от у липні  2024 року персональна виставка. Наповнення полотен – біорозмаїття, об’єднані у  творчому проєкті «Еманації»,  випромінення, що  йде з глибини серця та надихає на інтелектуальні роздуми єдності людини з природою. 

Щирі слова вітань Наталії Власенко висловила секретар Лубенської міської ради  Маргарита Комарова. Вона передала  ряд добрих побажань і від Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка.  «Я  горжуся  виставками Наталії,  горджуся тим, що у круговерті життя вона знаходить час для творчості,  даруючи нам таку незбагненну красу на полотні», - зазначила Маргарита Комарова.

Начальник Управління культури і мистецтв Юрій  Литовченко у своєму вітальному слові зауважив, що  роботи художниці демонструють її талант, вроду та силу характеру.

Гості заходу  активно спілкувалися,  споглядали картини, та, куштуючи смаколики, якими пригощала художниця, ділилися враженнями й емоціями  від побаченого.

Кожен, хто  побував на персональній виставці Наталії Власенко,  не просто насолодився красою, модерною  презентацією доробків,  а й зарядився оптимізмом, вірою, надією в перемогу еманації життя над хаосом, еманації світла над темрявою.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови