Діти повинні зростати в сім’ях

9-10 липня  у місті Львів  відбувалося навчання для представників  демонстраційних областей щодо планування реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини   в Україні  на зростання  у сімейному оточенні  на  регіональному та місцевому  рівнях.  Навчання проведене координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, за безпосередньої  підтримки дитячого фонду «UNICEF».   Співфінансується проєкт Європрейським Союзом.

До семінару долучились  близько 100 учасників, серед яких  представники 4 демонстраційних регіонів з Житомирської, Закарпатської, Харківської, Полтавської областей, а також 5 демонстраційних територіальних  громад з  вищезгаданих областей.

Лубенську територіальну громаду представила делегація у складі  керуючого справами  виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлії Білокінь,  начальника Служби  у справах дітей Тетяни Башлій,  фахівця  із соціальної  роботи Лубенського міського центру соціальних служб  Марини Чернової.

У рамках семінару   було розглянуто  питання діяльності  місцевих органів  виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо розвитку  сімейних форм виховання й усиновлення. Обговорювались  підходи до трансформації  закладів  інституційного догляду відповідно до потреб та інтересів кожної дитини.

 Учасники семінару попрацювали в групах, збагатилися  міжнародним досвідом реалізації реформи системи догляду та підтримки дітей,  пріоритетом виховання яких є  зростання в сімейному оточенні. Завершили тренінг анкетуванням  та обміном контактів  для подальшої співпраці.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови