«Україна для кожної дитини»

В Україні тисячі дітей зростають без сім’ї та позбавлені батьківської турботи. Але для будь якої дитини сім’я – це можливість зростати в любові та безпеці, відчувати турботу, долати разом труднощі. Лубенська територіальна громада бере участь у пілотному проекті «Україна для кожної дитини», що здійснюється за підтримки Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Міністерства соціальної політики України, ЄС та Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

10 жовтня у виконавчому комітеті Лубенської міської ради відбулося засідання круглого столу за участю керівників громади та соціальних структур. У його роботі також взяли участь регіональний консультант Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Полтавської області  Юлія Рой та менеджер у соціальній сфері по Полтавській області МБО БФ СОС Дитячі містечка Україна Катерина Профатилова.

З представницями пілотного проєкту зустрівся Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко . Роботу круглого столу очолила керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь.

В ході роботи проаналізовано організаційну спроможність громади у наданні соціальних послуг дітям та сімʼям з дітьми, визначено  комплекс заходів, що впроваджуються в громаді для реалізації реформи системи догляду та виховання дітей. Зокрема приділялася увага на розвиток патронату, опіки та піклування, створення дитячих будинків сімейного типу.

Робота у цьому напрямку триває.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови