"МХП – ГРОМАДІ": РАЗОМ РОБИМО ВАЖЛИВЕ!

У гостинному колі партнерів, друзів та читачів відбулася презентація проєкту «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля», який Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика виграла серед сотень інших, ініційованих Благодійним фондом «МХП- Громаді». До Лубен прибули керівник групи соціального розвитку Північ БФ «МХП- Громаді» Юлія Король та фахівець із соціальних проєктів Антон Васильєв.

У першу чергу привітав гостей Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, відзначивши постійну підтримку підприємства МХП, що діє на території міста, зокрема, адресну допомогу родинам воїнів та волонтерам. Вітаючи книгозбірню з перемогою, Юлія Король акцентувала увагу присутніх, що Лубенська громада є своєрідним рекордсменом за кількістю втілених спільних проєктів з фондом, а це означає небайдужість керівництва та відповідальних осіб до потреб соціуму. Вручаючи сертифікат, Антон Васильєв подякував за дружню атмосферу та зазначив, що навесні стартує новий сезон спільних проєктів «МХП- Громаді», тож слоган «Разом робимо важливе» має всі шанси втілитися в життя. Завдяки креативному підходу до участі в грантовій роботі та злагодженому колективу, Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика отримала сучасну техніку та ігри для своєї мобільної роботи. А це: триколісний велосипед (велорикша), ноутбук, акустична система з мікрофонами, повербанк, намети, надувні крісла, розкладний стіл із парасолькою, настільні та напільні ігри і найголовніше – книги!

Директор бібліотеки Валентина Сьомак у своєму виступі запевнила, що ця перемога забезпечує доступ мешканців громади до культурних та освітніх ресурсів, популяризує читання, підвищує соціальну інклюзію та дозволяє втілювати альтернативні форми дозвілля. Також Валентина Іванівна коротко ознайомила присутніх із грантовою історією бібліотеки Малика – втілені в життя проєкти, збереження читацької аудиторії та кола підтримки, що діяли попри випробування часу.

Презентувала перші кроки мобільної бібліотеки провідний бібліотекар нашої книгозбірні Інна Сизоненко. Керівник проєкту відзначила, що мобільна бібліотека не обмежується стінами закладу: усі меблі та інвентар легко переносяться, відтак за кілька хвилин можна обладнати майданчик біля книгозбірні, школи, у парку та провести захід будь-де. На час зустрічі працівники книгозбірні вже відгукнулися на запрошення Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради, працювали «мобільними десантниками» у найбільш віддаленому восьмому мікрорайоні міста, а саме – в гімназії імені Скаржинської, відвідали ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» та Лубенський академічний ліцей братів Шеметів. А позаяк кожен захід у нас відбувається творчо та креативно, гості, представники громадських організацій міста, відділу економічного розвитку і торгівлі, Управління культури та мистецтв, секретарі мікрорайонів міста, ЗМІ та десятикласники Академічного ліцею «Європейський» зі щирим захопленням поринули у виступ відомої письменниці нашого краю, члена НСПУ Раїси Плотникової, що презентувала власний доробок, уривки з історичних романів, котрі стосуються історії нашої громади та ознайомила з особливостями написання свого роману «В яру згасаючих зірок». Благодійний фонд «МХП – Громаді» розпочав свою діяльність ще 2015 року, аби допомогти громадам вирішити низку загальних питань. Нині фонд працює у 13 областях та понад 700 населених пунктах нашої країни, реалізуючи освітні, соціальні та культурні ініціативи. Завдяки проєкту «Мобільна бібліотека – територія читання і дозвілля», який наша книгозбірня виграла серед сотень інших, ініційованих фондом, мешканці нашої громади отримали не лише останні новинки літератури від провідних українських видавництв, а й можливість цікаво та позитивно провести своє дозвілля, об’єднатися з однодумцями навколо бібліотечного простору, відчути себе потрібними та необділеними увагою.

#Час_діяти_Україно! #Час_діяти_Лубенщино!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови