Година спілкування  «Осінні секрети хорошого настрою»

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, чи не кожен українець зазнав неминучого впливу війни на психологічне здоров’я.

17 жовтня, з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я, в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича зібралися активні користувачі книгозбірні та учні 8 класу Гімназії імені Героя України Віри Роїк (вчитель Світлана Крохмальова) на годину спілкування «Осінні секрети хорошого настрою», в рамках проєкту «Бібліотеки за здоровий спосіб життя».

Як  піклуватися про своє ментальне здоров’я, створювати хороший осінній настрій, впроваджувати в життя антистресові практики (сінрін-йоку, хюге, моміджігарі) навчали присутніх психологиня Вікторія Соляник та соціальний  працівник Олена Комарова, які входять до складу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насилля, що діє в місті Лубни.

Мобільна бригада працює за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у координації з Офісом Віцеприм’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерства соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці уряду Норвегії (Royal Norwegian Embassy in Kyiv) через виконавчого партнера БО «БФ «Посмішка ЮА».

Для створення позитивного настрою психологиня запропонувала всім зліпити виріб із модуліна на власний розсуд. Це стало захопливим заняттям, яке відобразило сезонний  настрій кожного. Побажання на осінню пору учасники години спілкування висловили навіть римованими рядками.

Звичайно ж,  не оминули увагою значення книготерапії для відволікання від похмурої осінньої погоди. 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови