Служба пробації продовжує соціально-виховну роботу з клієнтами

Служба пробації в м.Лубни Лубенського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області, продовжує проводити систематичну виховну роботу з клієнтами.

 Днями фахівець служби Валентина Гомес Гонзалес надала інформацію про службу пробації в м. Лубни та розповіла про суть суспільно-виховної роботи з клієнтами служби й про залучення до співпраці волонтерів. Зокрема вона озвучила основні аспекти роботи пробаційної служби, які мають на меті запобігання повторній злочинності у нашому місті та способи контролю за поведінкою осіб, які потрапляють на пробації.

Соціально-виховна робота, як здійснюється у пробації - заходи, що проводяться за індивідуальним планом роботи із засудженим з урахуванням оцінки ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень та передбачає диференційований підхід під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги; сприяння працевлаштуванню; залучення до навчання; участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності; проведення індивідуально-профілактичної роботи.

Задля ефективності такої роботи Лубенський міськрайонний відділ тісно співпрацює з організаціями-партнерами, такими як Лубенський міський центр соціальних служб, Лубенський місцевий центр з надання БВПД, Лубенська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості, громада церкви «Ковчег». Також з метою влаштування осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, відбувається співпраця зі спостережною комісією.

Особливу увагу Валентина звернула на ефективність залученння до інивідуально-профілактичної роботи з клієнтами пробації волонтерів.

З такими ж матеріалами Валентина Гомес Гонзалес виступила і на "Радіо-Лубни".

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови