Лубенщина вшанувала героїв-визволителів: до 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

7 травня на території Лубенської громади з нагоди відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків, братських могил у мікрорайонах міста, у яких взяв участь Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, його заступники, працівники структурних підрозділів апарату самоврядування, депутати, члени виконкому, представники громадських організацій.

Покладання квітів відбувалось із врахуванням карантинних обмежень.

 Лубенщина завжди глибоко вшановує героїв-визволителів нашого краю, а тим більше у період відзначення знаменних дат. Тож у дні, коли ми зустрічаємо 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, покладання квітів до пам'ятників відбулося в усіх куточках нашого міста – у центрі Лубен та у його мікрорайонах.

Зокрема Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко взяв участь у покладанні квітів до пам’ятного знака воїнам 337-ої стрілецької дивізії та разом із керуючим справами виконавчого комітету Юлією Білокінь - до пам’ятного знака на честь воїнів-учасників бойових дій в Афганістані.

Перший заступник міського голови Олег Соболєв побував у мікрорайоні №4, де разом з громадськістю вшанував пам’ять жертв фашизму в урочищі Рибки, на місці розстрілу невинних громадян, а також біля пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко виступила біля пам’ятника на честь перебування у м.Лубнах 25-ої гвардійської мотострілецької дивізії ім. В.І. Чапаєва та біля пам’ятного знака на честь Героїв Радянського Союзу 25-ої гвардійської мотострілецької дивізії ім. В. І. Чапаєва.

Заступник міського голови Світлана Бредун разом з активом мікрорайону № 5 побувала біля пам’ятної дошки юним героям, на приміщенні ТОВ «Завод сільгоспмашин «ВІМ».

Секретар міської ради Маргарита Комарова разом з активом мікрорайону №4 долучилася до покладання квітів до пам’ятника юним героям в парку ім. Донченка та біля пам’ятного знака Героям Радянського Союзу Лубенщини, що у Центральному парку культури та відпочинку.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь взяла участь у покладанні квітів до пам’ятного знака жертвам табору військовополоненим, біля ЗНЗ №10 та біля пам’ятного знака на місці розстрілу військовополонених по вул. Депутатській.

Також з нагоди відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учать у покладанні квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків, що знаходяться на території Лубенської громади, взяли участь й інші керівники та працівники структурних підрозділів апарату самоврядування.

Протягом дня (за окремим планом) покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків, братських могил відбулося і в усіх сільських населених пунктах Лубенської територіальної

громади (із врахуванням карантинних обмежень).

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови