Афганістан - це біль і пам’ять

15 травня ми відзначаємо пам’ятну дату – день початку виведення військ з Афганістану. Цього дня біля пам’ятного знаку на честь воїнів-афганців зібралися лубенці, щоб вшанувати всіх, хто загинув на цій війні чи пішов з життя вже після неї.

 

Близько 160 тисяч українців брали участь у бойових діях в Афганістані. З них близько 2,5 тисяч загинули. Серед них і наші земляки, мешканці громади, світла пам’ять про яких у наших серцях житиме вічно. Про це говорили на мітингу Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської міської організації Всеукраїнської Спілки ветеранів Афганістану Валерій Биченко та заступник голови Лубенської асоціації ветеранів бойових дій, учасників АТО, інвалідів війни та ветеранів Афганістану Василь Каптєлий.

Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся. Скорботний пам'ятний знак на честь воїнів-учасників бойових дій в Афганістані, що знаходиться у центрі Лубен, завжди буде місцем священного спогаду та глибокої шани на честь справжніх героїв-інтернаціоналістів.

Загиблих та померлих присутні вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятника лягли живі квіти. Уклінно дякуємо вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, за велич та нескореність духу, патріотизм, вірність військовій присязі та виявлений героїзм!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови