Свято вишиванки у бібліотеці

19 травня, напередодні свята вишиванки, до Березотіцької сільської книгозбірні завітали члени клубу «Господарочка» на народознавчу вітальню «Українська моя вишиванка».

Кожен третій четвер травня, у день вишиванки, ми вдягаємо це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук, демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла свої традиції й ремесла від знищення.

Тож 19 травня до Березотіцької сільської книгозбірні завітали члени клубу «Господарочка» на народознавчу вітальню «Українська моя вишиванка». Багато цікавих фактів про вишиванку розповіла ведуча свята – бібліотекар Наталія Білик. Наприклад, вишиту сорочку не позичали та не продавали. Чужу вишиванку намагались не одягати, щоб не «перебрати» на себе чужу біду чи хворобу або не віддати разом Зі своєю сорочкою свого здоров’я та долю. Піднесеного настрою присутнім додав перегляд відеопрезентації «ДЕНЬ ВИШИВАНКИ». Історія свята. Особливості вишиванок різних регіонів України».

Прикрасили захід також і відеокліпи популярних українських пісень – «Вишиваночка», «Мамина сорочка», «Україна моя – вишиванка» та інші.

Свято вишиванки проминуло непомітно, створивши святковий настрій та залишивши по собі яскраві спогади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови