"В сім'ї вольній, новій". Літературно-мистецьке свято в Ісківцях

30 травня у мальовничих Ісківцях відбулося традиційне літературно-мистецьке свято "В сім'ї вольній, новій". Розпочалося воно біля сільського Будинку культури, де відкривали стелу на честь односельців- учасників АТО. На урочистій церемонії був присутній перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, радник міського голови Сергій Сухина, депутат міської ради, начальник управління освіти Мирослав Костенко, а також очільники організацій ветеранів та учасників АТО - Леонід Шабля, Віктор Сивуха та військовослужбовці.

 

О 9 годині традиційне і вже добре відоме свято "В сім'ї вольній, новій" зібрало багатьох земляків, аби вкотре вшанувати великого Тараса та відвідати легендарну криницю, де він колись побував, гостюючи у свого не менш відомого друга Афанасьєва- Чужбинського.

Відкрив святковий захід народний академічний хор "Камертон" (керівник Юлія Гриша) виконавши пісенні композиції на слова Тараса Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий","Сонце заходить" та жартівливу пісню " Од села до села".

Привітали гостей свята перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв та сільський староста Олексій Звержинський.

Звучали поетичні вітання від літераторів Лубенщини Олександра Печори, Раїси Плотникової, Сергія Салівона.Крім того, глядачам та гостям дійства, які активно аплодували, дарували свої яскраві таланти самобутні артисти Лубенщини, серед яких: танцювальний колектив "Юність", квартет "Сузір' я", колективи "Мальви", "Корали", чоловічий вокальний ансамбль, Анатолій Куценко, Юрій Задорожний та багато інших.

Відповідний настрій літературно-мистецькому святу створювали невеликі виставки місцевих майстрів, облаштовані фотозони та неповторна краса ісківецької мальовничої природи. Також учасників свята пригощали смачним кулішем та добрим словом, що гріє душу.

Велика робота з організації даного дійства була проведена управлінням культури та мистецтв у співпраці з іншими службами виконкому. Тому свято вдалось на славу, як було відзначено тими, хто на ньому побував.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови