У дитячій бібліотеці провели засідання клубу "Чарівна скриня"

До Всесвітнього дня охорони довкілля у міській бібліотеці для дітей провели зібрання дитячого клубу вмілих і допитливих «Чарівна скриня». Під час заходу бібліотекар Галина Кравчук розповіла дітям про шкоду від необачного ставлення до лісів та їх вирубування.

 Наша природа мальовнича та велична. Вона може зачарувати красою, напоїти водою, нагодувати хлібом. Лише не може захистити себе. Про одну із важливих складових нашої Природи – ліс та його захист, вели мову на зібранні дитячого клубу вмілих і допитливих «Чарівна скриня» в міській бібліотеці для дітей.

Дерева в історії людства відігравали важливу роль. Це джерело тепла й житла, перша зброя для полювання, знаряддя праці, перше колесо, папір і найголовніше - це ЛЕГЕНІ ПЛАНЕТИ. Та за підрахунками вчених, площа лісів на нашій планеті скоротилася майже на третину. Під час заходу бібліотекар Галина Кравчук розповіла дітям про шкоду від необачного ставлення до лісів, їх вирубування. Мандруючи сторінками книг, відгадуючи загадки та кросворди, діти цікаво провели час та дізналися багато дивовижного про дерева усього світу. Із захопленням слухали інформацію про найстаріші, меморіальні, історичні та естетично-цінні дерева нашої держави, що стали переможцями та отримали свій титул   на Всеукраїнському конкурсі "Національне дерево України".

Завершальним етапом зібрання був майстер-клас з виготовлення дерева з бісеру. Сподіваємось ці маленькі, створені дитячими руками деревця, будуть не лише приносити естетичну насолоду, а й нагадуватимуть про важливу роль дерев для людства та всієї планети.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови