Ушанували донорів громади

 14 червня у приміщенні структурного підрозділу «Лубенська станція переливання крові» КП «Полтавська обласна станція переливання крові» відбулося урочисте привітання дарувальників крові нашої громади. Відзнаки від Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області вручала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко.

 Невелику урочисту частину, де вшановували донорів, розпочала заступник керівника організаційно-трансфузійної допомоги Тамара Петрова, яка стисло розповіла про особливості роботи установи в нових умовах її реорганізації. Вона також подякувала усім запрошеним присутнім за активну участь у здачі крові, адже багато хто з дарувальників цієї життєдайної речовини долучається до такої шляхетної справи вже багато років поспіль. Також Ірина Василівна вручила подяки виконавчого комітету Лубенської міської ради з нагоди Всесвітнього дня донора крові та враховуючи значний внесок у розвиток донорського руху, спрямований на порятунок життя громадян, донорам: Костянтину Адаменку, Андрію Андрущенку, Людмилі Газдик, Лесі Ковтун, Євгенію Луцуку, Максиму Мироненку, В’ячеславу Пилипенку.

Важливість місії донорів відзначила у вітальному слові заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів рад Ірина Харченко.

Вручив відзнаки донорам голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко, а від районної ради - заступник голови районної ради Оксана Цимбал, слова вдячності усім, хто не стоїть осторонь донорства, висловив заступник голови районної ради Олександр Циганенко.

Після урочистої частини присутні донори були запрошені до здачі крові. Як повідомила Тамара Петрова, на першу половину дня було здано кров 20-ма донорами. Загалом же протягом року підрозділ «Лубенська станція переливання крові» приймає кров та її компоненти від 4-х тисяч донорів.

За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України, 90% людей, які мають право здавати кров, наразі цього не роблять. Рекомендована ВООЗ кількість донацій крові донорами має складати 30 на 1 000 населення. Для України це майже 1,4 млн на рік, натомість цей показник на сьогодні у 2,5 раза менший (581 000).

Тож усім нам слід пам’ятати, що кров – це найцінніше з того, що людина може дати іншій людині.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови