«На зелені на свята»

20 червня у мальовничому гайку біля села Крем’янки відбулося традиційне театралізоване народне гуляння свята Трійці (святкування Зеленої неділі). На щорічне традиційне свято зібралися не тільки жителі цього села та ближніх сіл, а й гості з усієї Лубенської  громади.

 

За багаторічною традицією біля криниці була розташована виставка народних умільців. Святковий концерт розпочався піснею «Жива вода» та вітанням  театралізованого персонажа «Зелена неділя». Впродовж концерту своє мистецтво дарували учасники художньої самодіяльності філії Оріхівський СБК та гурт «Кремінь» філії Крем’янський СК Центру культури і дозвілля, а також безпосередньо колективи Центру культури і дозвілля Управління культури і мистецтв Лубенської міської ради, колектив.

Свято Трійці має глибоке коріння. Наш народ уже тисячі років у певні дні вшановує природу, яка дає життя всьому живому на землі. На святі не забули про народні традиції та обряди, дівчата водили тополю під обрядову пісню: «А я в кривого танцю», яку чудово виконав жіночий ансамбль «Україночка»  Оріхівського СБК. Провели й обряд ворожіння серед незаміжніх дівчат

За сприяння священнослужителя с. Матяшівка отця Севастяна відбулося освячення води в криниці, тож кожен з присутніх на святі мав можливість напитися живильної води та набрати її з собою.

З вітальним словом та щирими побажаннями  добра і любові, родинного благополуччя і Божої милості  до присутніх звернулися керуюча справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлія Білокінь та староста Олександр Гриценко. На святі працювали торговельні точки, малеча мала можливість побавитися на батуті, а всіх присутніх пригощали смачним кулішем.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови