Всі ми рівні, всі ми особливі!

 

Щороку, 3 грудня, разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу й милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства  та  привертає увагу до їх проблем. Це день толерантності, доброти, небайдужості.

Особливою частиночкою є діти, які від народження потребують посиленого батьківського догляду, любові, уваги, зусиль  та розуміння оточуючих.

Безпосередньо такою категорією дітей опікується Лубенський міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Вже 9 років, спеціалісти Центру спільно з батьками допомагають дітям навчитися гідно жити серед інших людей, розуміючи себе та інших, стати максимально самостійними, досягти оптимального фізичного, інтелектуального, психічного і соціального рівня діяльності, вкладаючи не тільки свої знання та вміння, а й частиночку своєї душі та тепла.

 З дітьми працюють спеціалісти: практичні психологи, вчителі-логопеди, вчителі-реабілітологи та асистенти. Надаються послуги з медичного супроводу: масаж, лікувальна фізкультура, фізіотерапевтичні процедури, огляди невролога-дитячого та лікаря-педіатра. Діти мають можливість відвідувати соляну кімнату, басейн та заняття з іпотерапії. Всі ці послуги для дітей безкоштовні.

Центр постійно отримує підтримку і допомогу від міської ради, підприємців, учнів шкіл та коледжів, від батьків.

Як завжди, в Центрі розміщена фотовиставка «Наші особливі, найкращі діти», виставка робіт наших дітей «Повір у себе» та  інформація про видатних людей з інвалідністю минулого та сьогодення. Роботи виконані особисто, або у співпраці з батьками чи спеціалістами. Використані різні матеріали та технології.

Висловлюємо вдячність всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. Нехай ваша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їх серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.

Хочемо побажати дітям - здоров’я, гарного настрою, сімейного затишку та батьківської любові. Батькам  -  виняткової  сили духу і непохитної  віри в цінність життя їхньої дитини, сил і натхнення. Всім людям  -  сердечності та душевної доброти.

 Чекаємо на вас за адресою:   м. Лубни, вул. Л.Толстого 16/27. Наш телефон: (05361) 72-515

Директор Центру

Оксана Погребняк

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови