Катер "Лубни" отримав привітання земляків

Хоч Лубни й не знаходяться на березі моря, а, проте, відзначати День Військово-Морських Сил Збройних Сил України, вже стало доброю традицією. Адже у складі ВМФ вже кілька років є малий броньований артилерійський катер, що носить назву «Лубни».   Ось і цього року делегація Лубенської громади завітала до екіпажу катера, щоб передати йому привітання та подарунки від лубенців.

 

4 липня, у першу неділю місяця, у містах, де дислокуються військові частини Військово-морського флоту України відбуваються  урочистості  з нагоди святкування Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Лубенці взяли шефство над катером «Лубни» і постійно підтримують зв’язки з його екіпажем. Цього року  наш катер знаходиться на бойовому чергуванні і в день свята перебував у порту Маріуполя. У центрі Маріуполя на площі Свободи  відбулися урочистості, де було святково піднято прапор Військово-Морських Сил, а моряків зі святом привітало командування,  керівники міста та самі маріупольці. Долучилася  до привітань і делегація з міста Лубни.  (

). Вже  в порту, де пришвартовані наші катери «Лубни» й «Кременчук», до хлопців щиро, тепло, по батьківські звернувся радник міського голови, учасник бойових дій на Сході України, полковник Сергій Сухина. Надзвичайно приємно було пересвідчитися, що наші військові моряки мають справжній бойовий дух, вони професійні, патріотичні, впевнені у своїх силах. Вони – наші справжні захисники. А ще відчувалося, що хлопці пишаються назвою свого катера, з гордістю розповідають про свою службу, про завдання, які доводиться виконувати. І попри те, що вони не бачать своїх сімей місяцями, живуть на катері – ніколи не шкодують про свій вибір. Командир катера старший лейтенант Владислав Геріх просив передати всім лубенцям, що екіпаж високо цінує  ставлення наших земляків до них  і запевнив, що хлопці ніколи не зрадять присязі та своїм ідеалам і будуть надійно захищати суверенітет України на її  морських кордонах та наше з вами мирне життя. Від всіх мешканців громади  делегація передала на катер подарунки, вітання та теплі слова підтримки.

Екіпаж сподівається, що ситуація в країні дасть їм змогу відвідати Лубни та особисто сказати все лубенцям на День нашого міста.

Віта Коваленко,

член делегації

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови